Črnučani rutinirano preko Kostanjevice

1B.DOL, 2. krog, 14.10.2023, dvorana Maksa Pečarja Ljubljana, gledalcev 30

Črnuče : ATHOS Kostanjevica 3:0 (25:16, 25:18, 25:12)

Črnuče: Travnik (L), Mihelčič (C) 5, Mivšek 9, Rutar, Prevorčnik 14, Kosanc 3, Čučulovič (L), Vindišar 8, Žolnir, Lenič 5, Rojc, Hribar, Češnovar 11, Elikan. Trener: Miha Kikelj

ATHOS Kostanjevica: Štefanič U. 1, Tomazin 2, Lajkovič 4, Vidic 2, Štefanič M. 2, Gašpar 4, Jakše 1, Pucelj 1, Košir (L), Tomšič (L), Jevšnik 8, Mohar 1. Trener: Jernej Tomazin.

Prvi niz se je pričel enakomerno, ekipi sta se izmenjavali v vodstvu vse do rezultata 10:10, ko so Črnučani z dobro igro povečali vodstvo na 16:12. Naskok Črnučanov je bil uspešno prekinjen s timeoutom, po katerem so si gostje iz Kostanjevice priigrali dve točki. Po napaki Lajkoviča so Črnučani nanizali štiri zaporedne točke, znotraj katerih sta bila odmevna dva zmagovalna bloka Češnovarja in Mihelčiča. Blokoma je sledil še as Mivška. Pridobljena prednost je bila dovolj velika, da so Črnučani pridobili prvi niz.

V drugem nizu so razigrani Črnučani hitro stopili v vodstvo in ga ohranili vse do konca tekme. V prvi polovici niza smo bili priča dvema zmagovalnima blokoma Mivška na strani Črnuč, v drugi polovici niza pa so bloke nanizali tudi Pucelj, Mohar in Štefanič iz Kostanjevice, vendar to poteka tekme ni obrnilo.

V tretjem nizu je ponovno bolje pričela domača ekipa in si s tremi zaporednimi asi Češnovarja priigrala prednost 5:0. Serija je bila prekinjena s timeoutom. V nadaljevanju, pri rezultatu 9:4 za domače, sta se izvedli menjave tako na domači, kot na gostujoči strani. Črnučani so ohranili vodstvo do konca niza in si gladko priigrali zmago.

You may also like...