Odhodi in prihodi

Po dvoletnem uspešnem delu se je od Črnuč poslovil trener prve članske ekipe Jurij Žavbi, ki odhaja v Kamnik. Vodstvo kluba se je za sodelovanje dogovorilo z uglednim slovenskim strokovnjakom Iztokom Kšelo, ki je bil v svoji dolgi karieri med drugim tudi selektor moške članske reprezentance (2005-2008), trenutno pa je tudi selektor slovenske kadetske reprezentance U18, ki je lani osvojila naslov evropskih prvakov. Iztoku Kšeli bosta pri vodenju prve ekipe še naprej asistirala dosedanja pomočnik trenerja Miha Kikelj in statistik Domen Kozinc.

Iztok Kšela (foto: OZS)

V matični klub ACH Volley se vračata naša lanskoletna člana Črtomir Bošnjak in Primož Mejal, ki sta imela pomembno vlogo pri letošnjem doseženem 6. mestu naših fantov v prvoligaški konkurenci. Juriju, Črtomirju in Primožu se zahvaljujemo za njihov prispevek k razvoju odbojke v Črnučah.

Ekipa bo v naslednji sezoni znova okrepljena s posojenim igralcem iz ACH Volleya, saj v naše vrste prihaja perspektivni sprejemalec 17-letni Braslovčan Luka Marovt, najboljši sprejemalec lanskega EP U17. Poleg njega se nam bo pridružil, v ravenskem Fužinarju vzgojeni podajalec, 21-letni Vid Ramšak, ki je prejšnji dve sezoni odigral v Šoštanju in je bil ravno tako slovenski reprezentant v kategoriji U20. Dobrodošla v Črnučah!

Še posebej pa nas veseli, da se po poškodbi v moštvo vrača naš dolgoletni sprejemalec 23-letni Martin Valenčič, ki je bil prisiljen lansko sezono v celoti izpustiti zaradi okrevanja.

Jedro naše lanskoletne članske ekipe ostaja v klubu, tako da smo tudi letos v OK Črnuče uspeli sestaviti mlado in perspektivno ekipo, ki bo s svojimi igrami sposobna navduševati ljubitelje črnuške odbojke in se boriti za uvrstitev v srednji del lestvice 1.A državne lige.

Še več informacij o sestavi vseh naših ekip pa sledi pred začetkom sezone 2022/23.

You may also like...