Škoda za preobrat ob koncu 4. niza

Sportklub prva odbojkarska liga – moški / zelena skupina – 2. krog, 20.1.2024, Dvorana Maksa Pečarja, sodnika Vrenko Jure in Suljkanović Amir

Črnuče : Krka 1:3 (17:25, 19:25, 25:18, 23:25)

Črnuče: Travnik (L), Mihelčič (C) 2, Mivšek 14, Rutar, Prevorčnik 10, Kosanc 18, Čučulovič (L), Vindišar 3, Žolnir, Drobež, Lenič 1, Rojc, Češnovar 7. Trener: Miha Kikelj.

Krka: Jarvis 7, Erpič G. 4, Kocjančič, Kosmina 17, Bregar 10, Verdinek (L), Kožar 2, Pulko, Erpič U., Lindič 6, Kern, Rojnik 13, Laknar (L). Trener: Jernej Rojc.

Tekmo so bolje začeli gostujoči, ki so po dveh lastnih napakah domače ekipe in nekaj nervoze zaradi spornih sodniških odločitev povedli z 0:4. Sledil je polminutni odmor, ki pa gostujoče ekipe ni zaustavil pri nabiranju prednosti. V sredini seta sta sledila dva zaporedna asa domačega igralca Kosanca, ki sta rezultat privedla na 15:20 v korist gostujoče ekipe. Krka je prednost do konca niza še povečala in z zaključno piko Rojnika zmagala v prvem nizu.

V drugem nizu so gostujoči, po dveh zaporednih asih Jarvisa stopili v vodstvo s 5:8. Gostujoča ekipa je z odlično igro uspela ohraniti prednost do konca niza. V zaključnem delu niza smo bili priča dvema uspešnima blokoma Jarvisa in Erpiča. Niz je zaključil Bregar s končnim rezultatom 19:25.

V tretjem nizu smo bili priča preobratu na domači strani. Po dveh zaporednih blokih Prevorčnika je domača ekipa povedla z 8:5. Sledil je pričakovan polminutni odmor. Črnučani so z dobro igro nadaljevali tudi po odmoru, kmalu pa je sledil še en blok, tokrat Vindišarja. Slednje je Črnučane dodatno motiviralo, in tako so po asu Mihelčiča stopili v vodstvo z 19:13. To priigrano vodstvo je bilo ključno, in niz se je zaključil v prid domačinom z asom Vindišarja.

Do sredine četrtega niza sta se ekipi izmenjevali v vodstvu. Po dvema zaporednima blokoma Češnovarja in Prevorčnika je rezultat kazal 16:13 za domačo ekipo. Z blokom Bregarja in asom Kožarja se je razlika v rezultatu zmanjšala na 18:17. Sledilo je tesno izmenjevanje v vodstvu v zaključku niza. Po polminutnem odmoru, tik pred koncem tekme, je niz zaključil Erpič in tako gostujočo ekipo popeljal do zmage.

You may also like...