Tudi SAVA v soboto do zmage

1B.DOL rdeča skupina – 3.krog – 27.01.2024 – Dvorana Maksa Pečarja

OK SAVA : Calcit Volley II – 3:1 (25:16, 25:20, 17:25, 25:23)

Statistika tekme

Prvi set so boljše začeli domači odbojkarji, ki so niz otvorili z asom Korelca. Kmalu zatem je sledil as Ritmaniča na domači strani, ki je rezultat pripeljal na 7:1. Domača ekipa je z dobro igro uspela ohraniti vodstvo do konca niza. Niz je za domačo ekipo zaključil Ritmanič z zmagovalnim blokom.

Drugi niz se je začel bolj enakomerno za obe ekipi, ki sta se izmenjevali v vodstvu v prvi tretjini niza. Domača ekipa je v sredini niza počasi povečevala vodstvo. Po dveh zaporednih lastnih napakah na strani gostujoče ekipe je bil zabeležen rezultat 22:18 v prid domače ekipe. Sledil je polminutni odmor. Priigrana prednost je zadoščala domačim za osvojitev tudi drugega niza.

Tretji set se je začel z blokom Šulca na domači strani. Črnučani so prevzeli vodstvo, a so jih gostujoči ujeli z tremi zaporednimi točkami Drolca, Okorna in Jensterleja pri rezultatu 11:11. Sledil je preobrat in gostujoča ekipa je močno povedla. Po asu Freceta je rezultat kazal 13:17. Priigrana prednost je bila odločilna in Kamničani so si priborili tretji niz.

Četrti set je bolje začela gostujoča ekipa, ki je stopila v vodstvo. Pred prvim polminutnim odmorom je rezultat kazal 5:11 v korist gostujoče ekipe. Polminutni odmor je koristil domači ekipi, ki je začela zmanjševati zaostanek. Domača ekipa se ni predala. Po lastni napaki Črnučanov je bil rezultat 20:23. Sledil je niz petih zaporednih točk za domačo ekipo, znotraj katerega je bil zabeležen tudi as Verbiča in dve napaki na strani gostujoče ekipe. Niz je zaključil Hubert in ekipa OK SAVA si je priigrala prvo zmago.

You may also like...