Zmajčki državni prvaki!

“Kdor ne skače, ni s Črnuč, hej, hej, hej!” je odmevalo ob osvojitvi naslova državnega prvaka v mini odbojki, ki so si ga v soboto, 15. maja 2010, priborili Ljubljanski zmajčki. V finalu so tesno z 2:1 premagali ekipo Brezovice. Čestitke našim fantom, trenerjem in vsem navijačem! Čestitamo tudi ekipam Brezovice, Jesenic in Triglava! Kako pa je bilo na samem turnirju, si preberite v nadaljevanju.

Fenomenalna igra naših najmlajših na zaključnem turnirju

Na finalni turnir so se po petih mesecih tekmovanj med 25 prijavljenimi ekipami uvrstile štiri najboljše in sicer ekipe Železarski Hram Jesenice, Astec Triglav, Ljubljanski zmajčki ter ŠD Brezovica.

V prvi polfinalni tekmi sta se za vstop v finale pomerili ekipi Astec Triglava in domača ekipa ŠD Brezovica. Obe ekipi sta pred glasnimi navijači zaigrali dobro, vendar pa je na koncu le odločila kvaliteta, katere pa domači ekipi zares ne primanjkuje, tako da so se zmage v tej tekmi in s tem vstopa v finale, na koncu veselili gostitelji turnirja.

Nato pa se je začelo dokazovanje na igrišču tudi za Ljubljanske zmajčke. Že na ogrevanju za drugo polfinalno tekmo z Jesenicami se je videlo, da imajo naši najmlajši pred svojimi očmi le en cilj in sicer – zmaga in preboj v finale.

Tekma se je začela z nekaj borbenimi potezami v obrambi in atraktivnimi napadalnimi udarci so se naši fantje hitro razbremenili pritiska ter vseskozi narekovali ritem igre. Po dveh odigranih setih je na semaforju že kazalo 2:0 za Ljubljanske zmajčke, kar je pomenilo, da smo uvrščeni v finale. V tretjem nizu so dobili priložnost še vsi ostali igralci, ki so to priložnost s pridom izkoristili in s svojo borbenostjo ter znanjem navdušili zbrano množico gledalcev.

Razburljiva je bila tudi tekma za tretje mesto. Po izenačenju v nizih na 1:1 se je v tretjem odvijala prava borba, a je Triglavanom v zaključku tekme proti postavnejšim tekmecem iz Jesenic zmanjkalo moči. Tako so se zmage in končnega tretjega mesta veselili igralci ekipe Železarski Hram Jesenice.

Najboljše so prihranili za konec

Za konec se vedno prihrani najboljše in tako je bilo tudi na tem finalnem turnirju. V finalni tekmi sta se za naslov državnih prvakov Slovenije pomerili ekipi ŠD Brezovica in Ljubljanskih zmajčkov. Tekma je bila zares na zelo kvalitetnem nivoju in obe ekipi sta prikazali igro, ki je bila izredno dopadljiva tako za gledalce kot tudi za strokovno javnost.

“Tak nivo znanja, borbenosti in želje po zmagi pri tej starosti otrok, prikazanega s strani obeh ekip, je nekaj, česar do sedaj še nisem videl in verjemi, marsikdo od mojih igralcev prve članske ekipe, bi se danes lahko marsikaj naučil”, je izjava enega od številnih odbojkarskih strokovnjakov, ki so bili prisotni na tem finalnem turnirju.

Finale je potekalo v odličnem vzdušju, saj sta obe ekipi imeli številčno in bučno podporo s tribun, kljub temu pa so bili naši navijači najbolj glasni ter so s svojim sloganom “Kdor ne skače ni s’ Črnuč” in bobnanjem na “domače bobne” marsikdaj preglasili tudi sodnikovo piščalko in poskrbeli, da so Zmajčki kar leteli po igrišču skozi celotno tekmo.

Ni kaj reči, tako kot naši najmlajši fantje na treningih, so se očitno tudi njihovi starši in ostali naši podporniki zelo dobro pripravili in uigrali za ta finalni turnir. Ne vemo sicer ali so se kje skrivaj dobivali in trenirali ampak izvedba na finalnem turnirju je bila fenomenalna.

Pred odločilnim tretjim setom je na semaforju kazalo 1:1 v setih in pritisk na mlade igralce je bil res velik, saj sta se obe ekipi zavedali, da bo to boj do zadnjega atoma moči.

Odločilni tretji set so bolje začeli domačini, ki so v prvem delu tega seta vseskozi držali dve ali tri točke prednosti, medtem ko Ljubljanski zmajčki nikakor niso mogli razviti svoje prepoznavne igre.

Kljub temu se Zmajčki niso vdali in so s svojo borbenostjo pri šestnajsti točki le uspeli ujeti domačine ter potek srečanja obrniti v svojo korist. V tem delu sta obe ekipi igrali najlepšo igro “od točke do točke” in izvedli nekaj zelo lepih in atraktivnih akcij, tako v napadu kot tudi v obrambi.

V napeto in dramatično končnico so Zmajčki uspeli pripeljati par točk prednosti, katera je na koncu zadostovala za končno zmago na tekmi, ki je povzročila val navdušenja med svojimi navijači. S tem so Ljubljanski zmajčki zasluženo postali državni prvaki v mini odbojki, saj so od vseh ekip letošnjega tekmovanja v mini odbojki, skozi celotno sezono, prikazali največ odbojkarskega znanja.

Za Ljubljanske zmajčke so nastopili: Maj Slobodnjak, Luka Zajc, Urban Jarm, Žiga Kumer, Aljaž Vaupotič, Miha Grahek, Martin Valenčič, Jaka Udovč, Filip Rutar, Blaž Mušič, Vid Pikl, Peter Rupnik in Nejc Jerič, medtem ko so bili odsotni Timotej, Matic in Leon.

Na turnirju je bil izbran tudi najboljši igralec tega finalnega turnirja, naziv je prejel kapetan Ljubljanskih zmajčkov Žiga Kumer.

Izjava trenerjev Zmajčkov – Jani in Gregor

“Super, fantje so pokazali, da so res pravi športniki, ki poleg znanja in nesporne kvalitete v odbojkarski igri premorejo tudi tisto nekaj več v srcih in glavah, tako da lahko ohranijo mirnost in zmagajo tudi na tako pomembni in dramatični tekmi. Za igro in pristop bi pohvalil vse svoje fante, saj so vseskozi dihali po načelu “vsi za enega, eden za vse”. Še posebej pa gre pohvala Žigu in Maju, ki sta bila prava vodje te ekipe skozi celotno sezono (tako na igrišču kot zunaj njega) in sta s svojimi igrami ter pristopom na treningih dosegla, da imamo danes v športnem društvu povezano družbo enako starih fantov, katera se bo nedvomno skupaj prebijala skozi šolske, športne in ostale prepreke in uspehe v življenju. Za sabo imajo res lepo izkušnjo o kateri se bodo lahko še dolgo pogovarjali in upam, da bo ta “klapa” fantov še naprej soustvarjala individualne poti vsakega posebej ter vztrajala v življenju skupaj tako ob zmagah kot tudi ob porazih. Omenila bi še ekipo ŠD Brezovica, ki je igrala prav tako vrhunsko in vse čestitke trenerju, ki je poskrbel, da je ekipa skozi celotno sezono vseskozi napredovala in se na zadnjem turnirju predstavila s svojo najboljšo igro.”

Nov naslov državnega prvaka za OK Ljubljana Črnuče

Zadnji naslov državnega prvaka (takrat še republiškega o.p.) je naš klub osvojil v sezoni 1987/1988, ko je takratna generacija (del te generacije so tudi sedaj aktivni trenerji v našem klubu – Andrej, Miha in Gregor) postala slovenski republiški mladinski prvak.

Naj še omenimo, da je takratna generacija v obdobju štirih let osvojila kar tri državne (takrat še republiške) naslove in sicer v kategoriji starejših dečkov (sezona 1984/1985), kadetov (1986/1987) in mladincev (1987/1988).

You may also like...