Turnir ob otvoritvi nove dvorane v Črnučah

Ljubljana je to jesen dobila novo sodobno večnamensko športno dvorano v Črnučah, kjer bodo domače tekme igrale vse selekcije OK Črnuče od otroških pa do prvoligaške.

Za obeležitev otvoritve novega »športnega doma« v soboto 6. oktobra 2018 organiziramo prijateljski pripravljalni turnir treh prvoligaških moštev. S Črnučani se bosta pomerili ekipi Panvita Pomgrad in Hoče.

To bo prva priložnost za domače navijače, da si ogledajo pomlajeno črnuško ekipo, ki je od prejšnje sezone doživela veliko sprememb. Poleg podajalca Nejca Marovta, ki se je k nam preselil iz Šempetra, bo v ekipi, ki jo že tretje leto vodi Marko Brumen, debitiralo še pet perspektivnih igralcev iz domače odbojkarske šole, ki so se lani kalili v drugi ligi. To so bloker Filip Rutar, libero Maj Slobodnjak, bloker Aljaž Gornik, korektor Blaž Vilar in sprejemalec Din Hodžić Šlejkovec. Pridružili se bodo kolegom iz lanske zasedbe. To so sprejemalci Bine Slovnik, Žiga Kumer in Žiga Čopi, podajalec Gregor Mihelčič, korektor Martin Valenčič in bloker Aleksander Tepić.

Zanimivo je, da se kar deveterica izmed članov letošnje prvoligaške ekipe ponaša z naslovom mladinskega klubskega državnega prvaka iz ene od prejšnjih dveh sezon, ko so Črnučani obakrat zmagali v mladinski konkurenci. Pred fanti, katerih povprečna starost je le 20 let, bo letos velik izziv, obstanek med elito v članski konkurenci.

Glavni trener Marko Brumen je pred turnirjem povedal:

Pred letošnjo sezoni smo izgubili jedro ekipe, saj je odšlo kar šest kvalitetnih igralcev, za katere bo izredno težko najti ustrezno zamenjavo. Imamo izredno mlado in temu primerno neizkušeno ekipo in čaka nas še ogromno dela praktično v vseh segmentih igre. Prestop iz mladinske konkurence v člansko bo za večino hud zalogaj, zato bomo morali ostati skromni in čvrsto na tleh. V ekipi imamo nekaj biserov in delo z njimi je pravi izziv.

Spored tekem, z začetkom ob 12.30:

1. tekma Hoče : Črnuče
2. tekma Hoče : Panvita
3. tekma Panvita : Črnuče

Vsi ljubitelji odbojke, vabljeni v soboto 6. oktobra v novo dvorano pri OŠ Maksa Pečarja, Črnuška 9!

You may also like...