Borba za vsako točko v Kostanjevici na Krki

V soboto 21. 1. 2012 so pričeli s tekmovanjem tudi naši najmlajši – mini ACH Zmajčki. Ena od ekip se je odpravila v Žirovnico, druga pa v Kostanjevico na Krki. Obema ekipama se je poznalo, da so odigrali šele svoje prve uradne tekme, tako da je bilo pri fantih zaznati kar nekaj živčnosti in treme.

Ekipa fantov mini ACH Zmajčkov 1 se je v Kostanjevici na Krki predstavila v solidni podobi. Borbenosti na igrišču in želje po dosegi dobrega rezultata jim ne moremo očitati, saj so s svojo borbeno igro večkrat poželi aplavz gledalcev, hkrati pa jim je na trenutku celo prevelika želja rezultatsko maščevala.

V prvo tekmo smo štartali zelo zadržano in spoštljivo do ekipe iz Žužemberka. Kmalu smo ugotovili, da nasprotnik igra bolj badminton kot odbojko (vseskozi so odbijali samo prve žoge preko mreže), vendar smo mini ACH Zmajčki vztrajali na svoji igri odbojke (trije odboji). V sredini prvega seta smo ujeli ritem, vendar je bil žal rezultatski zaostanek prevelik in prvi niz smo izgubili. Dobro igro iz drugega dela prvega niza smo uspeli prenesti v drugi niz, kjer smo odbojkarji ACH Zmajčki brez prevelikih nihanj (minimizirali smo lastne napake) premagale »badmintoniste« iz Žužemberka.

Odločilni niz se je začel v izenačenem boju obeh ekip, vendar so se žal začele vrstiti naše lastne napake, saj smo kljub lepo rečeni »zelo čudni« igri nasprotnika vztrajali v svojem konceptu treh odbojev, kar pa hkrati pomeni tudi večjo verjetnost napake. Žal smo odločilni niz izgubili, vendar z zavestjo, da znamo igrati odbojko boljše kot nasprotnik.

V drugi tekmi smo se pomerili z domačini iz Kostanjevice na Krki in po dveh odigranih nizih je rezultat na semaforju kazal 1:1 v nizih. Igra naših ACH Zmajčkov je bila solidna (rezerv je še zelo veliko), vendar je tudi nasprotnik blestel v določenih elementih (servis in napad). V odločilni tretji niz so naši ACH Zmajčki štartali odlično in si do končnice priigrali že kar lepo prednost 21:15. Žal pa se je v naše vrste takrat prikradla negotovost ob pomembni zmagi, tako da kljub odmorom in menjavam, niza nismo uspeli odločiti v lastno korist.
Poraz, po tako veliki prednosti, je bil za vse nas zelo grenek in boleč, vendar lahko na koncu vseeno pohvalim naše ACH Zmajčke, saj so prikazali na trenutke zelo všečno igro. Konstantnost pri dobri igri nam še manjka in na trenerskem štabu mini ACH Zmajčkov je, da z več odigranimi trening tekmami le-to zagotovi, hkrati pa da še aktivira ogromne rezerve, katere so prisotne v igri naših fantov iz ekipe ACH Zmajčki 1. Naj še povem, da je skoraj polovica ekipe za leto ali dve mlajša od tekmecev in naši fantje so z pokazano igro dokazali, da se bo tudi v prihodnje igrala odlična odbojka v našem klubu.

You may also like...