ACH Zmajčki so se pomerili z paraolimpijsko reprezentanco Slovenije

Pretekli vikend so bili naši fantje ekipe ACH Zmajčki povabljeni v OŠ Venclja Perka Domžale, kjer so organizirali »Dan športa« in v okviru tega dogodka predstavili svojim učencem več športnih panog.

Demonstracija odbojke

Že zjutraj se je v šolski telovadnici nabralo veliko število učencev in učenk omenjene šole, kateri so si z veliko mero zanimanja in dobre volje, radovedno ogledali demonstracijski trening naših fantov. ACH Zmajčki so prikazali vse osnovne vaje tehničnih elementov ter igro 4 na 4 in 6 na 6.

Sledil je podoben prikaz treninga še s strani deklet ŽOK Domžale (kadetinje in mladinke), nato pa sta se obe ekipi (ACH Zmajčki in ŽOK Domžale) udarili še med seboj. Jasno, da je bilo ozračje na tej tekmi precej sproščeno, kljub temu, pa na obeh straneh ni manjkalo borbene igre in močnih udarcev.

Demonstracija sedeče odbojke

Po krajšem odmoru in govoru ravnateljice šole, je sledil vrhunec dneva in sicer prihod vseh članic olimpijske reprezentance Slovenije v sedeči odbojki, ki je letos na paraolimpijskih igrah v Londonu osvojila zavidljivo 6. Mesto. Olimpijke so najprej, vsem prisotnim gledalcem razložile pravila sedeče odbojke in tudi prikazale način igre. Po odigranem demonstracijskem nizu je sledila revialna tekma, v kateri so se članice paraolimpijske reprezentance Slovenije pomerile z našo ekipo ACH Zmajčkov, katerim so družbo delala tudi dekleta ŽOK Domžale. Rezultat seveda ni bil na prvem mestu, kljub temu pa lahko povemo, da so se fantje in dekleta dokaj uspešno upirali slovenskim olimpijkam.

Za vse prisotne in tako tudi za naše ACH Zmajčke je bila izkušnja zelo navdušujoča in prav v čast nam je bilo vsem skupaj, da smo lahko sodelovali in se družili na omenjenem dogodku s tako eminentnimi vrhunskimi športniki.

You may also like...