Finale Notranjske lige v mali odbojki

Na finalnem turnirju Notranjske Lige so ACH Zmajčki 1, z dobro igro v treh napornih dvobojih, klonili šele finalu. Na zaključnem turnirju, ki se odvijal v soboto, 23.11.2013 v Logatcu, je nastopila tudi druga ekipa ACH Zmajčki 2. Tudi oni so glede na svoje znanje prikazali vzpodbudna nastopa, žal pa jim zmagati več kot en niz ni uspelo…

Že na prvi tekmi je bilo potrebno odigrati na vso moč

V prvi tekmi so se ACH Zmajčki 1 pomerili z ekipo Brezovica 2. Brezovica je prikazala zelo dobro igro, tako da so morali ves čas igrati resno in zbrano. Prvi niz je prva postava zanesljivo dobila, drugi niz pa se drugi postavi ni razpletel po njenih željah. Po zelo slabem začetku so se šele sredi niza zbrali in začeli loviti nasprotnika. Ko je že kazalo, da jim bo uspelo, so naredili nekaj napak in niz je bil izgubljen. Tako je morala v tretjem nizu prva postava potrditi zmago, proti zelo žilavemu tekmecu.

ACH Zmajčki 2 pa so se v prvi tekmi pomerili proti ekipi Brezovica 1. Kljub veliki želji in nekaj dobrim potezam, predvsem v drugem nizu, resnega odpora niso zmogli. Brezovica 1 je zanesljivo zmagala.

Zmajčki prikazali najboljši predstavi

V drugem krogu so se nasprotniki samo premešali. Zmagovalci prvih tekem so se pomerili med seboj, poraženci pa tudi. Tako so se ACH Zmajčki 1 v polfinalu srečali z branilci naslova državnega prvaka, ekipo Brezovica 1. V prvem nizu, je trener Zmajčkov nekoliko taktiziral, saj je na igrišče postavil drugo postavo. Fantje so nadaljevali igro iz prve tekme. Nikakor se niso mogli sprostiti, tako da so igrali v krču. Ob koncu prvega niza so le pokazali nekaj dobrih potez, ki so se izkazale kot dobra popotnica za nadaljevanje. Kljub temu so prvi niz Zmajčki visoko izgubili. Drugi niz so nadaljevali fantje iz prve postave. Pokazali so zobe nasprotniku, ki pa se tudi ni dal. Vnel se je boj za vsako točko, kjer pa so bili na koncu uspešnejši Zmajčki. Dobro igro so prenesli tudi v 3. niz, kjer sta si nasproti stali najboljši postavi obeh ekip. Takrat so lahko v predstavi uživali vsi. Številni gledalci so glasno vzpodbujali ekipi, rezervni igralci pa so tekmo spremljali stoje. V tekmi ni manjkalo razburljivih trenutkov, kot so reševanja žog, dobri udarci ali pa blokade le teh. V tem delu igre so vsi Zmajčki igrali na meji svojih sposobnosti. Poleg dobre igre v polju in na podajah, sta Oblak in Murkovič dodala nekaj dobrih potez v napadu, Hribar pa na bloku. Motor ekipe je bil Enej Rutar, ki je bil razpoložen v vseh elementih in je bil nerešljiva uganka za nasprotno ekipo. Ob končni zmagi so na igriče pritekli tudi fantje iz ekipe ACH zmajčki 2, ki so se družno veselili velike in prigarane zmage nad uglednim tekmecem.

Slednji (ACH Zmajčki 2) so nekaj minut prej končali dvoboj z drugo ekipo Brezovice. Tudi Zmajčki 2, so na tej tekmi prikazali svojo najboljšo igro. Še posebej v drugem nizu, ki so ga zanesljivo dobili. V tretjem nizu pa več kot dostojnega odpora proti telesno močnejšim tekmecem niso zmogli. S tem so zaključili tekmovanje, vseeno pa jih gre za prikazano pohvaliti. Za ACH Zmajčke 2 so tokrat igrali: Šenk, Stojan, Čučulovič, Škrlep, Mivšek, Babnik, Žolnir, Podlesnik, Jerič in Prevorčnik.

V finalu jim je zmanjkalo moči

Dve težki tekmi s šestimi odigranimi nizi, so očitno pustile posledice za ekipo ACH Zmajčki 1. Morda še bolj kot telesno utrujenost, je po odigranih stresnih končnicah, bilo zaznati pomanjkanje koncentracije. Prvi niz finalne tekme proti ekipi BenQuick Volley je bil vseskozi izenačen (ekipo BenQuick Volley sestavljajo odbojkarji iz Logatca in ljubljanskega ligaša Ljubljana Volley), čeprav so bili domačini večji del srečanja v rahli prednosti. Vendar so jo Zmajčki vedno znova ujeli, žal pa tudi vedno znova dopustili, da so jim ušli. Nikakor se niso mogli izogniti občasnim napakam, katere je motivirani nasprotnik vedno znova kaznoval. Rezultat je bil poravnan vse do končnice, ki so jo igralci BenQuicka tesno dobili. Razočaranje nad dejstvom, da prva postava ni ponovila predstave iz polfinalnega nastopa je bilo veliko. Nekako so bili že vsi sprijaznjeni s porazom, glede na dejstvo, da je druga postava na prvih dveh tekmah resnično malo pokazala. Toda Zajc, Rojc, Udovč, Sešek, Ivanc in Tepić, niso razmišljali tako. Otresli so se vseh bremen in drugi niz začeli izvrstno. Na krilih spoznanja, da se lahko enakovredno kosajo s tekmeci, so zaigrali še bolje. Borbenosti in dobrih potez res ni manjkalo. Prednost se je povečevala. Ob pomoči iskrenega navijanja celotne ekipe in vzpodbujanja občinstva so drugi niz pripeljali do zanesljive zmage. Tako se je rodilo novo upanje Zmajčkov za končno zmago in osvojitev prvega mesta. Vendar že sam začetek tretjega niza ni obetal nič dobrega. Nasprotnik je povedel in Zmajčki so jih začeli loviti. Na začetku jim je to še nekako uspevalo, vendar se je z vsako potezo vse bolj poznala utrujenost Zmajčkov. Ti so pred tem odigrali že osem težkih nizov, nasprotnik pa le štiri. Napadi Zmajčkov so bili vse bolj jalovi, igralci BenQuicka pa so igrali vse bolje. Na koncu so se domačini zasluženo veselili naslova prvakov Notranjske lige.

Po tekmi je bilo videti na obrazih Zmajčkov veliko razočaranje, pa tudi kakšno solzo so potočili. No, pa je žalost kar hitro minila, ko so prejeli pokal za drugo mesto. Čestitke!

You may also like...