Naši uspešni v Notranjski ligi

klubov iz Ljubljanske regije so se Zmajčki odrezali odlično, saj so zmagali vse tri tekme. Slast zmage so nekoliko presenetljivo okusili tudi fantje iz druge ekipe ACH Zmajčki 2…

ACH Zmajčki 1 brez izgubljenega niza

Za razliko od prvega turnirja so Zmajčki prve ekipe po nekaj začetnih napakah uvodno tekmo nadaljevali zbrano. Na trenutke so pokazali odlično igro tako, da je razlika kmalu narasla. Popuščali niso niti ob visokem vodstvu in niz so zanesljivo dobili. Drugega so dobro nadaljevali tudi fantje druge postave. Pokazali so veliko poguma, nekoliko slabše tehnično znanje pa so nadoknadili z veliko borbenostjo. Razlika v njihovo korist se je vztrajno večala. Tekmo proti ekipi BenQuick Volley 1 so Zmajčki zanesljivo dobili.

Druga tekma proti ekipi Calcit Volleyball je potekala podobno s to razliko, da so fantje ekipe ACH Zmajčki 1 že od vsega začetka igrali dobro. Ritem igre je nekoliko padel, ko je trener Zmajčkov po visokem vodstvu opravil menjavo. Domačini iz Kamnika so uspeli poraz nekoliko ublažiti. Podobno kot prvo tekmo, so odlično delo opravili fantje iz druge postave. V preteklosti niso bili ravno vajeni zmag, na katere se bodo morali sedaj očitno navaditi. Fantom obeh postav gre za prikazan odnos in igro, ter seveda za zasluženi zmagi iskreno čestitati.

Za ACH Zmajčke 1 so igrali: Martin Oblak, Leon Murkovič, Enej Rutar, Jaka Hribar, Bor Rojc, Žan Zajc, Jaka Sešek,Luka Tepić, Žan Podlesnik in Domen Škrlep.

ACH Zmajčki 2 so se veselili prve zmage

No, to pa je bilo resnično presenečenje. Nekateri izmed Zmajčkov so še povsem začetniki. Glede na to, da se na prvem turnirju niso dobro znašli tudi nekateri malce bolj izkušeni fantje, je zmaga proti sicer oslabljeni ekipi Brezovica 2, vseeno veliko presenečenje. V fantih je kipela velika želja, ki se je kazala v borbenih potezah. Toliko iskrenega otroškega veselja po koncu tesno dobljenega niza že dolgo ni bilo videti.

Po prvem nizu je bilo tekme konec, saj nasprotniki niso imeli dovolj igralcev. Že prej so se trenerji dogovorili, da bodo drugi prijateljski niz odigrali z drugo postavo ekipe BenQuick Volley 1. Druga postava ACH Zmajčkov 2 ni bila kos nasprotniku, vseeno pa jim je s srčno igro uspelo osvojiti 14 točk. Zaradi tega ni bil nihče pretirano razočaran, še posebej zato, ker so si Zmajčki obeh ekip po napornem dnevu privoščili druženje ob slastnih pizzah.

Za ACH Zmajčke 2 so igrali: Val Stojan, Benjamin Šenk, Jaka Mivšek, Rok Babnik, Nik Jerič, Alex Dimitrov, Tej Enova, Nikola Vidović, Gaj Elikan in Jaka Prevorčnik.

You may also like...