Zmaga nad Salonitom premalo za napredovanje

V soboto 18.1 2014 so na Brezovici naši Zmajčki odigrali 2. krog državnega prvenstva v mali odbojki. Z dvema porazoma in eno zmago so osvojili 3. mesto, tako da bodo v nadaljevanju prvenstva iskali svojo priložnost v repasažu…

Spodbuden začetek

V prvi tekmi so se ACH Zmajčki 1 pomerili z branilci naslova državnega prvaka, ekipo Brezovica. V prvem nizu, kjer sta obe ekipi zaigrali v najmočnejši postavi, so Zmajčki pričeli dobro, domačini pa so naredili nekaj napak. Potem so se domačini zbrali, Zmajčki pa so malo popustili. V napeti končnici niza je bila Brezovica nekoliko boljša in zmagala. Druga postava Zmajčkov je drugi niz začela odlično. Po dobri igri je bila do sredine niza enakovreden nasprotnik, vseeno pa so se na koncu zanesljive zmage veselili igralci Brezovice. Trener Zmajčkov je dal priložnost za igro vsem igralcem.

Zmaga v napeti končnici

Prvi niz druge tekme proti ekipi Salonit iz Kanala je bil v znamenju taktičnega boja. Tako sta se v prvih dveh nizih prvi postavi obeh ekip križali, obe pa sta brez večjih težav svoj niz tudi dobili. Do prave borbe je prišlo šele v odločilnem tretjem nizu. Zmajčki v njem niso blesteli in prav veliko stvari jim ni šlo od rok. Po drugi strani pa so s trmo in borbenostjo držali rezultat bolj in manj poravnan. V samem zaključku tekme pa so odigrali zelo zbrano in niz na veselje zmajčkov in navijačev tudi dobili. To je bila dobra napoved za zadnjo odločilno tekmo, ki bi jih lahko pripeljala na drugo mesto.

Tokrat je bila Brezovica boljša

Nasprotnik v tretji tekmi je bila ponovno ekipa Brezovice. Le-ti so nekoliko presenetljivo na sosednjem igrišču tesno izgubili proti fantom iz Žužemberka, ki so si s tem že zagotovili napredovanje.

Podobno kot na drugi tekmi Zmajčkov sta se prvi postavi v prvih dveh nizih križali. Pri tem velja omeniti spodbudno igro druge postave Zmajčkov. Vendar pa jim kaj več kot dostojnega odpora ni uspelo pripraviti. Nekoliko več dela je imela prva postava Zmajčkov, toda zmaga v drugem nizu ni bila nikoli vprašljiva. Tako je bilo vse v znamenju pričakovanja tretjega niza. Za razliko od prve tekme so niz slabo začeli Zmajčki. Do rezultata 3:10 je trener Zmajčkov porabil oba odmora. Po dveh menjavah so Zmajčki le vzpostavili ravnotežje in začeli razliko zmanjševati. Po dveh manjših naletih je bil trener domačih pri rezultatu 13:19 in 18:23 prisiljen vzeti pol minute odmora. To je bilo dovolj, da so na koncu igralci Brezovice zasluženo slavili.

Priložnost bodo iskali v repasažu

Za konec lahko še omenimo, da je na vseh treh tekmah, priložnost za igro dobilo vseh 11 zmajčkov. Z osvojitvijo tretjega mesta se ACH Zmajčki 1 selijo v drugi krog repasaža. Z igro, ki jo prikazujejo, ne bi smeli imeti težav z napredovanjem. Smo pa videli zmajčke že v boljši luči. In takšno igro bodo morali zmajčki ponoviti, če bodo hoteli premagati najboljše ekipe v Sloveniji.

ACH ZMAJČKI 2- Zamujena priložnost

Na osnovni šoli Danile Kumar pa so ACH Zmajčki 2 igrali prvi krog repasaža. Po pričakovanju so izgubili proti Krki iz Novega mesta. Manj pričakovan pa je bil poraz proti ekipi GO Volley. Prvi niz so zmajčki s solidno predstavo sicer dobili. V drugem nizu pa se je poznala odsotnost treh ključnih igralcev. Le-te so nadomestili mlajši kolegi, ki pa kaj več od dostojnega poraza v drugem nizu niso zmogli. V tretjem nizu je zmajčkom popustila zbranost. Dobre predstave iz prvega niza niso ponovili in zmage so se veselili gostje iz Prvačine.

Tako ostane ACH Zmajčkom 2 samo še nekaj turnirjev, ki bodo odločali o končnih mestih. Boljši od 16. mesta v državi pa ne morejo biti več.

You may also like...