Aleš Centa bo letos vodil našo drugoligaško ekipo

OK Črnuče so poleg kamniškega Calcita edini klub, ki bo imel letos nastopal tako v prvi kot v drugi državni ligi. Našo drugoligaško ekipo bo vodil novi trener, izkušeni 44-letni Aleš Centa.

Naši sredini se je pridružil po tem, ko je v pretekli sezoni vodil dekleta Zgornje Gorenjske, pred tem pa je deset let deloval v kranjskem Triglavu, kjer je vodil mladince in kadete ter opravljal vlogo kondicijskega trenerja prve članske ekipe. Še prej je bil kot igralec član Brezovice, Olimpije in Triglava. Leta 2003 je diplomiral na Fakulteti za šport, smer športno treniranje.

Potem ko se je lani naša druga ekipa borila za mesta v sredini drugoligaške lestvice, bo letos precej prenovljena, saj se je večina lanskih članov preselila v prvo ekipo. Kljub temu verjamemo, da se bodo naši novinci dobro kosali s starejšimi in izkušenejšimi konkurenti, saj jim zagnanosti ne manjka, poleg tega pa smo končno dočakali, da bomo domače tekme igrali v svojem okolju, v novi športni dvorani.

Pred začetkom sezone je Aleš o svojih prvih vtisih povedal:

»Z začetkom sezone, z začetnimi treningi in njihovim potekom sem izredno zadovoljen. Sicer se z igralci šele spoznavamo, vendar pa lahko rečem, da so izredno marljivi, dojemljivi za nove stvari in željni napredka. Kljub spremembam, ki so se zgodile med sezonama verjamem, da bodo novinci uspešno zamenjali svoje predhodnike, prikazali uspešne igre v drugoligaški konkurenci in predvsem napredovali v vseh odbojkarskih elementih, posledično trkali na vrata prve ekipe Črnuč v prvi ligi. Fantje so visoki in prav zaradi višine vidim našo veliko prednost v bloku, ki ga bomo poskušali nadgraditi z dobro igro v obrambi.«

Prepričani smo, da bodo naši novi člani druge ekipe lepo napredovali pod novim strokovnim vodstvom in da se za črnuški odbojkarski podmladek ni bati.

You may also like...