V drugem krogu do prve zmage

Drugi krog 3. DOL zahod je domačim odbojkarjem prinesel prvo letošnjo zmago. Pred tekmo so v domačem taboru pričakovali težko tekmo, tudi zato, ker je manjkalo nekaj igralcev, med njimi oba prosta igralca (Pungerčar in Slobodnjak) in bloker (Kodrič). Trener Belavič Pučnik je bil tako prisiljen v nekaj manjših rotacij igralnih mest, ki pa so se na koncu izkazale za učinkovite. Na mestu prostega igralca je tokrat zaigral Mavsar, na mestu sprejemalca je v prvi postavi začel najmlajši, Valenčič, kapetan ekipe pa je bil Popit.

Na igrišču dve izenačeni ekipi

Tekma je bila vseskozi izenačena, zmagovalca nizov pa so odločale končnice. Prvi niz je vseskozi vodila ekipa Žirovnice, domači so proti zaključku niza skušali ujeti priključek, a jim to ni uspelo. Tudi drugi niz je bolje začela gostujoča ekipa, Črnučani pa so vajeti prevzeli v drugi polovici niza. Do zaključka niza so si priigrali zajetnejšo in varno prednost, ki jim je omogočila miren zaključek drugega niza. V tretjem nizu smo pričakovali, da se bo domača ekipa še bolj sprostila in zaigrala še odločneje a se je na žalost ponovila zgodba iz prvega niza in gostje so zopet povedli. Četrti niz je bil zopet igra na nož. Gostje so dolgo časa vodili in narekovali tempo igre, domači trener pa je z nekaj menjavami uspel do končnice Črnučane pripeljati do izenačenja. V tem delu je v igro zopet vstopil tokrat najmlajši na tekmi, Valenčič, ki je z nekaj zaporednimi napadi na mreži, domačim prinesel izenačenje v nizih.

Odločal je peti niz

Peti niz je pomenil, da se bodo točke na tej tekmi delile, kdo bo vzel zajetnejši kos pogače, pa je ostalo še edino vprašanje. Domači, so na krilih osvojenega četrtega niza odločno začeli, gostje pa so postajali vse bolj nervozni in so v tem delu storili veliko tehničnih napak. Pred zaključkom niza so imeli domači zajetno prednost sedmih točk, ki je do konca niza niso izpustili iz rok. Ob bučni podpori navijačev je zaključno točko z napadom dosegel kapetan Popit.

Trener je bil po tekmi zadovoljen s pristopom in borbenostjo vseh igralcev in čestitke si zaslužijo vsi igralci, ki so bili na tekmi. V naslednjem krogu Črnučane čaka prvo gostovanje in sicer pri mestnemu tekmecu Ljubljana Volleyu in sicer v soboto 8.11.2014.

You may also like...