Starejši dečki kljub porazu proti Žirovnici ostajajo na prvem mestu

V nedeljo, 9.11.2014, se je na OŠ Hinka Smrekarja odvijal turnir za starejše dečke v skupini B. Naša ekipa, Črnuče ACH 1, je na turnirju z 2:0 zmagala proti ekipi Ljubljana Volley in z 2:1 izgubila proti Žirovnici. Kljub temu pa zaradi osvojenega niza na prvi današnji tekmi, ostajajo na vrhu skupine B…

Črnuče ACH 1 : Žirovnica

Tekmo je pri Črnučanih začela postava Jerič, Rutar, Mali, Stele, Murkovič, Resman in libero Perger. S solidno igro v prvem nizu niso imeli prevelikih težav z nasprotniki in vse je kazalo na gladko zmago tudi v drugem nizu, vendar se je pri rezultatu 13:5 za naše fante, potek tekme obrnil v korist Žirovnice. Do konca drugega niza je črnuška ekipa zbrala le še skromnih pet točk in borbeni ter nepopustljivi Gorenjci so zasluženo in glasno slavili zmago v drugem nizu z rezultatom 25:18.

Slaba igra v polju, slabi trenutki sprejemalcev servisa in napake naših podajalcev, so poleg slabe učinkovitosti napadalcev, najbolj izstopale. Pri nasprotnikih sta blestela kapetan Noč in Oblak, ki sta bila odlična predvsem v napadu in servisih. Črnučanom niso pomagale niti številne menjave in timeouti, kljub želji po zmagi pa do spremembe v ritmu igre ni prišlo. Žirovnica, to moramo priznati, je bila tokrat boljši nasprotnik, predvsem pa niso nikoli obupali in se borili do konca, kar jim je tudi prineslo novi dve točki.

Ljubljana Volley : Črnuče ACH 1

Po porazu se včasih težko postaviš na noge, toda našim fantom je po v kratkem pogovoru s trenerjem uspelo strniti vrste in uspešno odigrati še tekmo z domačini, ekipo Ljubljana Volley. Prvi niz (25:16) je zopet z lahkoto pripadel Črnučanom, v njem je uspešno debitiral tudi Jurij Nabergoj, ki je v zaključku niza zamenjal Resmana. V drugem nizu pa je zopet pešal sprejem servisa, zmedeno je nekajkrat odreagirala tudi obramba, zato je trener Premelč namesto Steleta v igro poslal Bahovca, poškodovanega Murkoviča pa je nadomestil Tjaž Šepec. Oba sta svojo vlogo odigrala solidno, na svoj prvi nastop na uradni tekmi pa bo moral še malo počakati Tino Žužul.

Končnica niza je bila razburljiva, ekipi sta se izmenjavali v vodstvu, izenačeno je bilo še pri 22:22, nato pa je kapetan Jerič z dobrimi servisi poskrbel za dve točki, zadnjo pa so jim podarili kar domačini, tako da so Črnučani zmagali tesno, s 25:23.

Namesto zaključka

Ekipa Črnuče ACH 1 ima na lestvici tako sedaj 10 točk, za napredovanje v A ligo pa se bo bil še hud boj med ekipami Žirovnice, Kamnika in Črnuč. Zaenkrat nam kaže dobro, saj so Črnučani Kamničane že premagali z 2:0, Žirovnica pa je danes izgubila z 2:0 proti Kamniku. Ob tem je Žirovnica na prejšnjem turnirju že izgubila en niz proti ekipi Ljubljana Volley, prav tako pa so ji en niz vzeli Črnučani, tako da kaže set razlika v našo korist. Ne glede na to pa si vsi fantje želijo še dve zmagi, predvsem pa komaj čakajo, da se jim ponudi priložnost za revanš proti ekipi Žirovnice. Hvala staršem in prijateljem za vso podporo s tribun! Obljubljamo, da bomo igrali bolje!

You may also like...