Nove točke v mestnem derbiju

Ljubljana, 8.11.2014 – V soboto so igralci Črnuč odigrali svoje prvo letošnje gostovanje v prvenstvu in žreb je določil tako, da je bilo to ravno gostovanje pri mestnem tekmecu. Mestni derbi je ponudil še eno dramatično tekmo, ki so jo igralci Črnuč dobili v podaljšani igri in to drugič zapored.

Mestni derbiji vedno pomenijo vsem igralcem še tisto nekaj več in tudi v soboto je bilo temu tako. Nervoza je očitno pustila nekaj več posledic na domači ekipi Ljubljana Volleya, ki v prvih dveh nizih nikakor ni mogla izkoristiti svoje starostne in višinske premoči nad črnuškimi odbojkarji. Ti so tokrat nastopili z dvema »novincema« v ekipi, Žigo Kumrom na mestu sprejemalca in Dinom Hodžićem Šlejkovcem na mestu blokerja. Črnučani so v tekmo vstopili nekoliko bolj neobremenjeni kot njihovi gostitelji, kar se je pokazalo predvsem v številu neizsiljenih napak, kar so Črnučani v prvih dveh nizih znali obrniti sebi v prid.

Če jim je v prvih nizih uspevalo prav vse, ob borbeni igri, pa se je tehtnica v tretjem nizu začela nagibati na drugo stran. Pričakovati je bilo, da bodo domačini le uspeli strniti svoje vrste in dvigniti nivo svoje igre, kar je nakazoval že tudi njihov trenutni položaj na lestvici, saj so v prvih dveh krogih zabeležili dve zmagi. Predvsem se je izboljšal njihov sprejem, to pa jim je omogočalo učinkovitejšo igro v napadu, kjer so izkoristili višinsko premoč. Črnučani so ob zaključku tretjega niza uspeli ujeti priključek, a za popoln preobrat in gladko zmago jim je zmanjkalo nekaj moči in sreče. V četrtem nizu so domačini uspeli zadržati dobro igro iz prejšnjega niza, trener Črnuč, Samo Belavič Pučnik, pa je z menjavami poskušal najti razpoloženo šesterko, ki bi srečanje vendarle uspešno pripeljala h koncu. Žal neuspešno.

Sledil je peti, skrajšani niz, ki sta ga obe ekipi začeli odločno. Domači so bili do menjave strani stalno v prednosti dveh, treh točk in kazalo je, da jim bo uspel popoln preobrat. S tem pa se Črnučani vendarle niso strinjali. V zadnjem poskusu preobrata se jim je končno nasmehnilo malo sreče, ki so jo podprli z izjemno borbeno igro za vsako točko. Domačine so ujeli na enajsti točki, jih prehiteli, zadnji dve točki pa sta prispevala ravno »novinca« Din Hodžić Šlejkovec z asom za štirinajsto točko in Žiga Kumer s točko v napadu za zaključek tekme.

Slavje za drugo zaporedno zmago se je začelo, trener pa je bil izredno zadovoljen s pristopom vseh igralcev na tekmi in dejal:

»Fantje so danes pokazali pravi karakter in predvsem borbenost, ki je krasila njihovo igro. Prav vsi igralci, tako tisti, ki so stopili na parket, kot tisti, ki tokrat z igro niso uspeli pomagati, si zaslužijo čestitke za zmago v mestnem derbiju.«

You may also like...