Po popolnem preobratu do tretje zmage

Ljubljana, 6.12.2014 – Sedmi krog prvenstva je Črnučanom ponudil tretjo ligaško zmago. Tudi ta je prišla šele po petih nizih. Da bo pred odbojkarji napeta in težka tekma je kazala že razpredelnica pred tekmo, saj sta ekipi zasedali 8. in 9. mesto. Kranjčani so kljub samo eni zmagi zasedali mesto pred Črnučani in to je dajalo vedeti, da tekme igrajo in izgubljajo s tesnimi rezultati.

Igralci Črnuč so si pred tekmo seveda želeli gladke in prve zmage v gosteh. Na popoln izkupiček čakajo že celo sezono, uvodni niz pa je zopet pokazal, da Črnučani v tekme vstopajo nekoliko preveč nezbrani, kar jih vodi v nervozno nadaljevanje tekme. Tudi tokrat se niso izneverili svoji letošnji tradiciji. Domači so narekovali ritem igre, Črnučanom pa nikakor ni stekla igra v napadu. Morda so si Kranjčani še bolj želeli svoje druge zmage, saj jim je to upanje vlival tudi pogled na lestvico pred tekmo, poleg tega pa so igrali še na domačem terenu. Trener Črnučanov je v prvem nizu iskal razpoloženo šesterko, žal neuspešno. Niz so dobili domačini, gostje pa so si priigrali 22 točk.

Tudi v drugem nizu se stanje v igri ni bistveno spreminjalo. Gostje so še vedno iskali učinkovite rešitve za preobrat tekme, domači pa so nadaljevali s svojo igro, kar jim je zagotovilo zmago tudi v drugem nizu. Gostujoči trener pred začetkom tretjega niza ni imel več kaj izgubiti, zato je poizkusil z drzno potezo in na mesto blokerja postavil Aleksa Tepića, sicer sprejemalca, ki ga v igri ni menjal tudi prosti igralec in Črnučani so naposled le uspeli vzpostaviti ravnotežje. Zaključek tretjega niza je v končnici ponudil tudi napeto borbo, niz pa se je končal v korist Črnučanov, ki so ga dobili z minimalno razliko.

V četrtem nizu so se Črnučani še bolj razigrali, v igri je bilo več sproščenosti in veselja, domačini pa so razumljivo padli po tesnem porazu v tretjem nizu, ki bi jim v nasprotnem primeru zagotovil gladko zmago. Četrti niz so Črnučani zlahka obrnili v svojo korist, domačinom pa so prepustili vsega 16 točk.

Tudi skrajšani niz se je začel s suvereno igro Črnučanov, do osme točke so imeli neprestano tri do štiri točke naskoka in ob menjavi polj se je že dalo slutiti, kam bo odšla zmaga.

Domačini so sicer poizkusili še z zadnjimi močmi, uspeli rezultat zmanjšati na vsega dve točki zaostanka (13:11), za kaj več pa jim je zmanjkalo moči. Črnučani so se tako še tretjič letos razveselili zmage in domov odnesli dve točki. Zdaj z nestrpnostjo pričakujejo tekmo, kjer bodo naposled lahko vzeli popoln izkupiček. Upajmo, da se to zgodi že na naslednji tekmo, ki jo bodo Črnučani odigrali na domačem igrišču, nasprotnik pa bo ekipa Salonit Anhovo II.

Rezultat tekme

Astec Triglav II : Črnuče ACH II 2:3 (25:22, 25:21, 23:25, 16:25, 12:15)

You may also like...