Na prvo zmago v A ligi bo treba še počakati

Osmerica igralcev naše ekipe starejših dečkov, ki letos nastopajo v A ligi – zahod, lahko obžaluje številne izgubljene priložnosti za zmago nad ekipama Go Volleya iz Prvačine in Calcita iz Kamnika. V nedeljo, 8.2.2015, so namreč na turnirju v Ljubljani izgubili dve tekmi proti relativno enakovrednim nasprotnikom.

Dva obraza ekipe

Po prvem osvojenem nizu na prejšnjem turnirju v Prvačini, je bila ekipa Črnuče ACH 1 odločena da pred domačimi gledalci unovči prvo zmago. Priložnosti za to je bilo kar nekaj, vendar…

V prvem setu proti Kamniku je naša ekipa držala korak z nasprotnikom do 10.točke in videli smo lahko solidno igro na obeh straneh. Potem pa je pri domačih zatajil sprejem servisa, za nameček pa je naš začetni udarec izgubil ostrino in gostje iz Kamnika so prepričljivo dobili prvi niz.

V drugem se je končno odprlo tudi ekipi Črnuč, blesteli so predvsem s taktičnim, močnim servisom, ki je bil podlaga za doseganje točk z blokom in napadom za našo ekipo. Fantje, pohvale za ta del! Vendar to ni bilo dovolj za zmago, kajti v tretjem, odločilnem nizu so kot po tekočem traku odpovedali naši podajalci, napad in sprejem servisa, da številnih napak pri lahkih žogah niti ne omenjamo. Kamnik je gladko osvojil set z rezultatom 15:3!, trener na klopi domačih pa ni mogel spremeniti poteka tekme, saj zgolj z enim rezervnim igralcem na klopi in eno menjavo ni uspel obrniti poteka tekme. Zato na tem mestu graja za vse člane ekipe, ki so neupravičeno in brez razloga ostali doma ter niso pomagali svoji ekipi. Imen ne bom našteval, kot trener pa bom zagotovo spregovoril na to temo že na naslednjem treningu.

Izenačena tekma s Prvačino

Na drugi tekmi turnirja je bil Kamnik z 2:1 boljši od Prvačine, na zadnji tekmi turnirja pa spet lahko govorimo o izgubljenih priložnostih za zmago naših fantov. Prvi set med dvema enakovrednima nasprotnikoma smo izgubili na razliko s 26:24 in ga zapravili predvsem zaradi lastnih napak na sprejemu servisa (Resman, Jerič, Bahovec) in igre v polju. V drugem je bilo še slabše, začetni udarci so bili blagi in nasprotnik je imel lahko delo, zopet ni deloval sprejem.

Nekaj upanja je pri rezultatu 24:14 domači ekipi vlil kapetan Jerič, ki je s petimi zaporednimi servisi uspel pripraviti teren za doseganje točk ekipe Črnuče ACH 1.

Na žalost to ni bilo dovolj, z dvema porazoma smo sedaj na lestvici na 6.mestu, z dvema osvojenima nizoma. Sledi enomesečna pavza, naslednji turnir bo 8.3.2015 na Brezovici, kjer se bomo pomerili z ekipo Brezovice in Kamnika.

Za ekipo Črnuče ACH 1 so nastopili: Nejc Jerič, Maks Stele, Enej Rutar, Luka Mali, Urh Resman, Nejc Perger, Tjaž Šepec in libero Leon Bahovec.

You may also like...