Ko zmagaš, je vse videti lepše

V soboto, 21. 3. 2015, so zmajčki igrali turnir državnega prvenstva v Žirovnici. Na njem so poleg domačinov sodelovali še vrstniki iz Kamnika in Novega mesta. Pred turnirjem so si želeli najmanj drugega mesta in napredovanja. To jim je tudi uspelo, pot do uspeha pa ni bila lahka.

Igralci se nikakor niso mogli sprostiti

Naslov iz odstavka se v letošnji sezoni kar naprej ponavlja, zato je sezona za zmajčke letos tako turbulentna. Prvi niz proti Krki so zmajčki začeli nesproščeno. Vendar druga postava Krke, ki je pričela tekmo, ni bila konkurenčna zmajčkom iz naše prve postave, ki so niz kljub boječemu začetku zanesljivo dobili. Zato pa je bilo toliko bolj zanimivo v drugem nizu. Zmajčki iz druge postave, okrepljeni s kapetanom Hribarjem, ki ga trener iz taktičnih razlogov ni poslal na igrišče v prvem nizu, so bili povsem enakovreden tekmec. Še več kot to. Čeprav so zmajčki ves čas igrali nekako v krču, so z borbeno igro uspeli držati priključek. Pri rezultatu 24:23 so imeli zaključno žogo za zmago na tekmi. Potem pa se je zgodilo že večkrat videno v tej sezoni. Namesto da bi zmago zagrabili z obema rokama, so se je ponovno ustrašili in nasprotniku podarili drugi niz. V tretjem nizu sta si stali nasproti prvi postavi, zmajčki pa so niz začeli zelo slabo. Igralci Krke so povedli kar z 11:3. Če bi lahko zmajčkom očitali pomanjkanje poguma, pa jim prav gotovo ne moremo očitati pomanjkanja trme in želje. Krko so ujeli na 19 točki. Rezultat je bil poravnan še na 20, 21, 23 in 24 točki. Po tem pa… Igralci iz Novega mesta so se zasluženo veselili zmage.

Na vzporedni tekmi turnirja so Kamničani premagali domačine.

Oddolžili so se jim za poraz

Tako sta si v tretji tekmi stala naproti poraženca prvih tekem. Igralci Žirovnice so že stari znanci zmajčkov, saj so v prvem krogu državnega prvenstva prav oni izločili zmajčke. Slednjim je po porazu s Krko trener namenil kar nekaj krepkih besed. Očitno so padle na plodna tla.

Žirovnica je začela tekmo z drugo postavo, zmajčki pa s prvo, vendar ponovno brez Hribarja. Prvi niz je bil zgolj formalnost, saj so bili zmajčki premočni. Zato smo toliko bolj nestrpno pričakovali drugega. Začetek je bil izenačen, potem pa so sredi niza zmajčki zaigrali bolje. Z dobro igro so zanesljivo ugnali nasprotnika in si s tem priigrali možnost napredovanja. V vzporedni tekmi so Kamničani ugnali Krko in si s tem zagotovili napredovanje. Zmajčki pa so za nasprotnika v odločilni tekmi ponovno dobili vrstnike iz Novega mesta.

Tokrat odločno

Krka je prvi niz tokrat pričela s prvo postavo. Kapetan Hribar, ki iz taktičnih razlogov ni pričel srečanja, je vstopil že po prvem servisu. Tokrat so zmajčki pričeli odločno. Ves čas so bili v rahli prednosti. Odbojkarji Krke pa tudi niso popuščali. Zmajčki si nikakor niso mogli priigrati odločilne prednosti. Jeziček na tehtnici je na stran zmajčkov prevesil odličen blok. Z njim so Prevorčnik, Hribar in Jerič povzročali napadalcem Krke velike težave. Na mreži se je dobro znašel tudi nekoliko nižji Žolnir, ki je z odličnimi podajami asistiral svojim soigralcem. Zmajčki so zmagali na 22. točki in se že po prvem nizu veselili, kot da bi bil konec tekme. Trener je moral zmajčke umiriti in pripraviti na drugi niz. Očitno pa je poraz v prvem nizu povsem potrl odbojkarje iz Novega mesta. Ti so v drugem nizu povsem popustili in zmajčki so se iskreno veselili visoke zmage.

S soncem obsijani zasneženi vrhovi naših gora so bili na poti domov videti še veliko lepši.

Sezona še ni končana

Zmajčki v letošnjem DP še niso izgubili z rezultatom 2:0. Le malokatera ekipa ima toliko enakovrednih igralcev, kot jih imajo zmajčki. Zato druga postava proti drugim postavam ostalih ekip vedno zmaguje. Vzdušje v ekipi je ves čas pozitivno. Plod vztrajnosti in trme so tudi zmage, ki jih nizajo v zadnjem obdobju. Z njimi si bodo prav gotovo povrnili samozavest, ki jo bodo v prihodnosti potrebovali, če bodo hoteli doseči vidnejši rezultat. V letošnjem DP je sodelovalo 31 ekip, zmajčki pa se bodo borili za mesta od 9 do 16.

Za zmajčke so tokrat igrali: Jerič, Žolnir, Lenič, Elikan, Podlesnik, Škrlep, Šenk, Stojan, Prevorčnik in Hribar

You may also like...