Prva zmaga v A ligi

Čeprav so Črnučani na marčevski turnir v kategoriji starejših dečkov na Brezovico prišli v skromni zasedbi osmih igralcev, so lahko zadovoljni z izkupičkom. V dveh odigranih tekmah so premagali Kamnik in bili blizu druge zmage proti Brezovici, na koncu pa so vseeno odščipnili set favoriziranim domačinom, ki so bili že na robu poraza.

Brezovica je v nedeljo, 8.3.2015, v Športni dvorani Balon tokrat gostila ekipi iz Kamnika in Črnuč. V prvi tekmi je bila Brezovica boljša od Kamnika, ki je v drugem setu sicer poskrbel za napeto končnico, vendar do zmage ni uspel priti, saj so Brezovčani le strnili svoje vrste in premagali Calcit z 2:0.

V drugi tekmi turnirja je prišlo do prvega presenečenja, saj je ekipa Črnuče ACH 1 premagala Calcit z 2:0, pa čeprav tekma ni bila kvalitetna, veliko je bilo tudi sodniških napak, če smo pošteni, tudi v našo korist. Toda prve zmage v A ligi zahod se lahko iskreno veselimo. Črnuška ekipa je pokazala napredek v igri, taktično je igro prilagodila nasprotniku, čeprav je zaradi zimskih počitnic slabše trenirala, kar se je poznalo tudi v igri v polju. Izkazal se je Luka Mali, ki je tokrat zaključil nekaj napadov po sredini, prav tako je dobro deloval blok Resmana in Rutarja. Kapetan Jerič sicer ni imel svojega dne pri podajah, je pa zato srčno odigral tekmo in z Murkovičem, Bahovcem in Steletom držal igro na solidnem nivoju. Na srečo so tudi končnice setov pripadale bolj pogumnim in zbranim Črnučanom, roka se v ključnih trenutkih na servisu ni zatresla Maksu Steletu, njegovi soigralci pa so pridno nabirali točke z blokom in napadom. Igra kot rečeno ni bila blesteča, kljub temu pa lahko pohvalimo vse fante za dober pristop in prikazano igro v mejah trenutnih sposobnosti.

Zadnja tekma turnirja je bila zopet napeta, predvsem v drugem setu, ki so ga Črnučani dobili na razliko. V tem delu igre so naši fantje proti Brezovici pokazali pravi karakter in se tako kot proti Kamniku izvlekli iz izgubljenega položaja.

Odločilni tretji niz so bolje začeli Črnučani, povedli s 6:4, Brezovica je vodila že z visokih 12:5, naši fantje se niso predali, osvajali so točke, a na koncu jim je zmanjkalo moči, odločnosti in športne sreče za osvojitev novih dveh točk. Brezovica je bila boljša z 15:12. Ob nekaterih boljših podajah Rutarja in Jeriča, ter ob boljšem sprejemu začetnih udarcev Resmana in Bahovca, pa bi bila zgodba zagotovo drugačna.

Pohvale vsem fantom, tudi Nejcu Pergerju, ki je tokrat našo ekipo srčno vzpodbujal s klopi!

Naslednji turnir bomo igrali zopet na Brezovici in sicer v nedeljo, 12.4.2015. Nasprotnika bosta Brezovica in Žužemberk.

You may also like...