Vsi za šampione oranžne!

Zmajčki male odbojke so se vrnili iz Avstrije. Sodelovali so na mednarodnem turnirju v St. Veit an der Glan/Šentvid ob Glini. Zadovoljni, no ja, z majhnim kančkom grenkega priokusa. Včeraj so namreč pred številnim in glasnim občinstvom po zares razburljivi in zelo dobri predstavi, tesno z 2:1 izgubili tekmo za tretje mesto z ekipo TSV Hartberg. Po taki predstavi, kot so jo nazadnje prikazali zmajčki, zares ne moreš biti nezadovoljen, če veš, da si naredil vse, kar je bilo v tvoji moči. Nasprotnik je imel na koncu kanček več sreče, ki ni bila tokrat na strani oranžnih zmajev.

Potrebno se je bilo prilagoditi

Naj za začetek dodamo, da se v Avstriji v tej kategoriji igra bistveno drugačna odbojka, kot pri nas. Pravila so namreč zelo drugačna in po mnenju večine zmajčkov boljša. Poleg večjega igrišča je največ preglavic zmajčkom povzročal sprejem začetnega udarca. V Sloveniji je dovoljen samo spodnji servis, ravno tako sprejem. In tukaj je bil največji hendikep za zmajčke. Nasprotniki so namreč po njih udarili iz vseh topov. Nekatere ekipe so prikazale zares zavidljivo znanje začetnega udarca. Pa da ne bo pomote. Večina jih ni servirala s tal, ampak kar v skoku. In če tega nisi vajen, je težko sprejemati. Zmajčki so se razmeram sproti prilagajali in učili, nekaj malega pa so poskusili že doma na zadnjih dveh treningih. Rezultat hitrega učenja je bil, da je v ligaškem delu turnirja naša druga ekipa ACH Ljubljana 2, prisilila trenerko Dunaja (Hotvolleys Wien, ki so na koncu zmagali na turnirju), da je pri vodstvu zmajčkov nervozno vzela minuto odmora. Zmajčki so držali poravnan rezultat vse do 18. točke, šele potem je Dunajčanom uspelo streti njihov odpor. Na koncu so zmajčki naše druge ekipe v tekmi za 5. mesto premagali NMS Radenthein.

Zmajčki prve ekipe so šli še nekoliko dlje. Poleg zgornjega servisa in sprejema so se med tekmami naučili še nekaj taktike. Če si se hotel braniti pred penali na sredini igrišča, si moral na blok postaviti pač nekoga, ki je visok. V zadnji tekmi za tretje mesto jim je to že odlično uspevalo. Na koncu smo znali igrati že skoraj vse, kar je v Sloveniji v tej kategoriji prepovedano. Vsekakor so to dobre izkušnje za zmajčke, saj bo vse to prihodnje leto, ko bodo nastopali v višji starostni kategoriji, dovoljeno.

Odlično vzdušje in nepozabni spomini

Največji plus tega turnirja pa je poleg nabiranja izkušenj spoznanje, da znamo izven meja naše domovine športniki vedno stopiti skupaj in s ponosom predstavljati našo prelepo deželo. Poleg zmajčkov so se turnirja udeležile tudi igralke ljubljanskega Vitala. Slednje so z odličnimi predstavami v kategoriji U15 in U13 (zmajčki so igrali v U13) osvojile turnir. Naše mlade zmajčke so nekako vzele pod okrilje, z njimi odigrale prijateljske tekme v mešani zasedbi, tako da so jih zmajčki v trenutku vzljubili. Potem je na tekmi Vitalovk odmevalo iz vseh grl zmajčkov: Vital, Vital in Slovenija, Slovenija… Na tekmah so plapolale tudi naše Slovenske zastave. Skratka žur je bil popoln.

In potem so nam starejše (sestre) na podelitvi za četrto mesto vrnile s spontanim skandiranjem: Vsi za šampione oranžne, vsi za… Vse to in še veliko več smo iz vseh grl poslušali na tekmi za tretje mesto. Zmajčki so leteli na njih krilih. Končni rezultat tekme je zdaj znan. Koliko pa so odnesli pozitivnih spominov in izkušenj, pa sedaj na prste ene roke prav gotovo ne moremo prešteti. Bravo zmajčki!!! Bravo Vitalovke!!!

You may also like...