Kadeti praktično že uvrščeni v A ligo

Danes je v Sostrem potekal kvalifikacijski turnir skupine D. Čeprav je v skupini pet ekip, lahko spremljamo le troboj treh najboljših. To so Črnuče ACH I, Žirovnica in GO Volley. Isti troboj smo spremljali tudi pred dvema letoma, ko so naši fantje zaradi slabšega količnika nizov potegnili kratko. Tokrat ne bo tako.

Skozi šivankino oko, vendar zasluženo

Z današnjima zmagama so si kadeti zagotovili mirno nadaljevanje kvalifikacij. Vsekakor pa ni bilo mirno na današnjih tekmah. Kar tri od štirih nizov so naši fantje dobili na razliko. Motivirani nasprotniki so bili zares trd oreh. Našim fantom pa manjka predvsem uigranosti, saj ne trenirajo veliko skupaj. Letos so bolj osredotočeni na igranje v članski konkurenci, kjer pa za vse fante ni prostora. Glede na videno na igrišču smo z dvema zmagama lahko zares zadovoljni. Kaj lahko bi se obrnilo tudi drugače. Tokrat bodo kratko povlekli odbojkarji iz Prvačine ali Žirovnice. Ravno zadnji dvoboj kvalifikacij bo odločal o drugemu mestu, ki vodi v najmočnejše kadetsko tekmovanje. Po videnem sodeč, bi si to zaslužile vse tri ekipe. Vendar na srečo to ni več naš problem. V skupini D sta tudi slabši ekipi BenQuick Logatec in Lubnik iz Škofje loke. V teh tekmah se bodo verjetno lahko izkazali tudi nekateri igralci, ki do sedaj niso dobili prave priložnosti. Vsekakor pa ne gre nobenega nasprotnika podcenjevati.

Še rezultati današnjega dne:

Črnuce ACH I : Žirovnica 2:1 (15:25, 27:25, 15:11)
Žirovnica : Lubnik 2:0 (25:10, 25:9)
Lubnik : GO Volley 0:2 (8:25,11:25)
GO Volley : Črnuče ACH I 0:2 (24:26, 25:27)

NAŠA DRUGA EKIPA JE GOSTOVALA V KOSTANJEVICI

Po pričakovanju so obe tekmi proti ekipama BenQuick Volley in Kostanjevica na Krki izgubili. V kadru smo imeli kar 14 igralcev in prav vsi so dobili priložnost za igro. Najmočnejšo postavo je trener prihranil za drugi niz druge tekme, ko so proti Kostanjevici zaigrali zares dobro. Vseeno so bili domačini močnejši. Naši fantje pa bodo svojo priložnost za prvo zmago iskali v B ligi, kjer bodo dobili nasprotnike po svoji meri.

You may also like...