Starejši dečki končali na 11. mestu

Sezona tekmovanj starejših dečkov se je zaključila danes v Šempetru, na turnirju za končno 9. mesto. Turnir so naši fantje začeli dobro, končali pa slabo.

V prvi tekmi so brez težav odpravili domačine. Nato pa so se pomerili z ekipo Fužinar Sij Metal iz Raven na Koroškem, ki je pred tem premagala Brezovico. Tekma je odločala o končnem 9. mestu v državnem prvenstvu, na katerem je sodelovalo 30 ekip. To je bila zagotovo najlepša tekma turnirja, na spodobno visokem nivoju. Večji del prvega niza so bili v vodstvu naši fantje, a so na koncu popustili. V končnici so ubranili zaključno žogo nasprotnika, ki pa je na koncu vendarle zmagal na razliko. Drugi niz je bil podoben prvemu, le da so bili tokrat v končnici uspešnejši Črnučani. Razburljiv je bil tudi odločilni niz, ko so bili na koncu bolj zbrani Korošci.

Tako so se na zadnji tekmi, ki je odločala o končnem 10. mestu, med seboj srečali stari znanci. Na dveh dosedanjih tekmah v sezoni so bili proti Brezovici uspešnejši Črnučani. Sprva je kazalo, da bo tako tudi danes. Kljub slabi igri so naši fantje povedli z rezultatom 24 : 21. Potem pa so domala brez odpora prepustili zmago nasprotniku. Slabo predstavo so prenesli tudi v drugi niz, ki so ga odbojkarji Brezovice prav tako zasluženo dobili. Roko na srce, pa si naši fantje, glede na prikazan odnos na igrišču, zmage v tej tekmi niti niso zaslužili.

Tako so si priigrali končno 11. mesto, kar je bilo manj od pričakovanj pred začetkom sezone. Glede na vse težave, ki so ekipo pestile v teku tekmovanj, končni rezultat sploh ni tako slab. Tudi napredek posameznikov je zadovoljiv. Čeprav ostaja po sezoni nekaj grenkega priokusa, vseeno lahko z optimizmom zremo v prihodnost.

You may also like...