Mladinci v finalu DP

Tako kot že nekaj zadnjih let, tudi letos Črnučani dosegajo zavidljive rezultate tudi v mlajših kategorijah. Ta vikend so si naši mladinci priborili finale državnega prvenstva, kar pomeni nov uspeh zelo nadarjenega črnuškega roda odbojkarjev.

Turnir so fantje odigrali v Ravnah na Koroškem, kamor so se zaradi slabih vremenskih razmer odpravili že zgodaj zjutraj. Res je, da se je pot kar vlekla, ampak pozitivne energije pri fantih v kombiju ni manjkalo.
Že na ogrevanju pred prvo tekmo se je vidilo, da so fantje odločeni pokazati dobro igro in se hkrati striktno držati navodil trenerjev Tihota in Marine.

Prvo tekmo so naši fantje odigrali proti ekipe Triglava iz Kranja. Ob začetnih točkah sta se ekipi še izmenjavali v vodstvu vendar so že v sredini obeh nizov Črnučani kmalu obrnili rezultat v svoj prid, saj je bila razlika v kvaliteti igralcev več kot očitna. Udarna sedmerica iz Črnuč (Žiga, Martin, Erik, Maj, Filip, Enej in Luka) je bila daleč previsoka ovira za borbene Kranjčane, ki so se sicer borili, vendar kaj več od tega jim naši fantje niso pustili. Vse svoje izkušnje in znanje so naši fantje pričakovano unovčili in rezultat tekme je bil 2:0 v korist naših mladincev.

Zmaga na prvi tekmi je pomenila, da fantje ne bodo imeli premora, saj morajo takoj igrati še naslednjo tekmo. Se pravi ni počitka – nekaj hitre relaksacije, sestanek s trenerji v garderobi in nazaj na igrišče… Tam je naše fante že čakala ekipa iz Maribora, ki je bila prav tako kot naša ekipa še brez poraza na predhodnih turnirjih. Tekma se je začela in vse skupaj se je dogajalo na dosti višjem nivoju kot prvo tekmo, saj je tudi ekipa iz Maribora sestavljena iz zelo kvalitetnih igralcev, ki pa so v povprečju kakšno leto mlajši od naših fantov in so posledično nekoliko manj izkušeni.

Na tribunah se je zbralo kar nekaj glasnih gledalcev (opremljeni z bobni in ragljami,..), ki so videli zelo kvalitetno in borbeno odbojko, katero sta prikazali obe ekipi na igrišču. Prvi niz se je lomil do 19 točke, ko je Črnučanom uspelo z nekaj atraktivnimi akcijami in požrtvovalnostjo v obrambi, doseči nekaj zaporednih točk in niz se je končal po Črnuških notah. Podobna zgodba se je ponovila tudi v drugem nizu, le s to razliko, da so naši fantje tekmece zlomili že nekje pri 15 točki. Res odlična predstava naših fantov, ki so se tako lahko razveselili tudi druge zmage na tem turnirju ter hkrati uvrstitve na finalni turnir za mladinskega državnega prvaka Slovenije.

Naj še omenimo, da so si kar trije naši fantje prislužili nagrado za naj igralca turnirja in sicer je bil kot najboljši libero izbran Maj, za najboljšega blokerja je bil izbran Erik in za najkoristnejšega igralca turnirja je bil soglasno izbran Žiga.

Bravo fantje in le enako pogumno pojdite še na finalni turnir, ki bo nekje v sredini januarja 2018.

You may also like...