Uspešna sezona ekipe Črnuče II

V zadnji domači tekmi letošnje izvedbe 1B.DOL so črnuški mlajši člani v tekmi, ki ni odločala o ničemer, tesno izgubili z gosti iz Šempetra v Savinjski dolini.

1B.DOL – 21.krog – 6. 4. 2023, Dvorana Maksa Pečarja

Črnuče II : SIP Šempeter 2:3 (25:21, 25:20, 19:25, 20:25, 10:15)

Kljub težavam z boleznimi in poškodbami so fantje pod vodstvom Jake Bevca in Tadeja Fermeta izpolnili vse cilje za sezono in si kot novinci v ligi že predčasno zagotovili obstanek. V rednem delu lige so zabeležili osem zmag. Med drugim so premagali Šempeter, Šoštanj in Žužemberk, kljub temu, da so jih pestile odsotnosti in je na nekaj tekmah moral kot libero na parketu nastopiti celo trener Jaka Bevc.

Ekipa je pokazala medsebojno povezanost in pokazala številne lepe predstave, črnuški korektor Luka Mivšek pa se je uvrstil na sam vrh ligaške lestvice po povprečju doseženih točk na odigrani niz.

Posebej je treba omeniti angažma staršev igralcev, ki so so svojim sodelovanjem podpirali ekipo skozi celotno sezono in pripomogli k njenim uspehom.

Bravo fantje in strokovni štab!

Še nekaj izjav akterjev:

Prvo sezono v 1.B ligi smo odprli z velikim navdušenjem in upali, da bomo lahko dobro odbojko prikazali proti vsem ekipam. Za cilj smo si zadali obstanek v ligi. Končno 6. mesto, 30 točk (10 zmag) je super uspeh in posledica dobrega dela med sezono. Še največja zmaga pa je, da so fantje zelo napredovali in uživali. Na koncu smo prišli do tega nivoja, da smo ob porazu 2:3 proti višjeuvrščeni ekipi razočarani. Na začetku sezone pa bi z veseljem sprejeli tak rezultat. Iz tega lahko sklepamo, da smo ligi dorasli in so rezerve za napredek še velike.” (trener Jaka Bevc)

“Sezono lahko ocenimo kot zelo uspešno. Glede na to, da je bila to za večino fantov prva izkušnja v prvoligaški konkurenci, so vsi člani ekipe dodali svoj del na treningih in na tekmah, kar se je na koncu poznalo pri rezultatih. Mislim, da smo presegli originalne cilje glede konkurenčnosti v ligi, za kar se lahko čestita tako igralcem kot trenerjem, sploh glede na to, da smo skoraj celo sezono igrali v okrnjeni zasedbi. Ekipa je ostala od lanskega leta skorajda nespremenjena in pokazala, da skupaj zelo dobro funkcionira in ne glede na to, kaj se odvije v prihodnje, bodo igralci zagotovo še naprej kazalo odlično igro.” (kapetan, organizator igre Enej Rutar)

“Za večino od nas je bila letošnja sezona prva izkušnja igranja na nivoju prve lige in mislim, da smo se ob tem odrezali kar dobro. Sezone nismo začeli idealno, saj smo v prvem krogu dobili le eno tekmo, a se je pozneje, ko smo dvignili formo in se navadili na kvaliteto ostalih ekip, izkazalo, da smo v ligi povsem konkurenčni. Glede na to, da smo prišli v višjo ligo, je bil glavni cilj za sezono obstanek, kar nam je tudi uspelo. V naslednji sezono pa zgolj s tem ne bomo zadovoljni, saj se zavedamo, da smo sposobni zmagati še marsikatero tekmo več kot letos.” (organizator igre Žan Zajc)

“Na začetku sezone nisem vedel, kako konkurenčni bomo proti klubom, ki so že prej igrali v višji ligi. Med sezono smo imeli nekaj vzponov in padcev ter veliko poškodb, a smo kljub temu poskušali stopnjevati igro in mislim, da nam jo je uspelo spraviti na zadovoljiv nivo. Prostora za napredek je še zelo veliko, zato se že veselim nadaljnjega dela.” (sprejemalec Jošt Lenič)

foto: Matjaž Žolnir

You may also like...