Črnučani v četrtfinalu pokalnega tekmovanja

V osmini finala pokalnega tekmovanja za moške so se Črnuče pomerile z drugoligaško ekipo Fužinar SijMetalRavne in zasluženo zmagale s 3:0 (13, 11, 22).

POSTAVI MOŠTEV

Črnuče: Mihelčič, Hodžič Šlejkovec, Vilar, Gornik, Tepič, Kumer, Marovt, Rutar, Slovnik (C), Valenčič, Slobodnjak (L). Trener: Marko Brumen.

Fužinar: Golob (L), Jež, Lednik, Šavc, Mandl, Ranc (L), Primik, Levar (C), Tisovnik Enci, Glinšek, Ramšak. Trener: Bogdan Veličković.

Moštvi sta začeli s postavama – Črnuče: Tepić, Valenčič, Slovnik, Marovt, Kumer, Rutar, Slobodnjak (L) – Fužinar: Jež, Levar, Lednik, Primik, Šavc, Mandl, Ranc (L)

Začetek prvega niza je bil izenačen najprej na 3, potem na 6, potem pa so se domači odlepili na 12:8, kar je trenerja gostov prisililo v timeout in menjavo libera. Rahlo poškodovanega Ranca je zamenjal Golob. Ostri servisi razigranega Slovnika so Črnučane popeljali do vodstva 16:8. Kljub nekaj uspelim potezam kapetana Levarja, gostje niso uspeli zmanjšati razlike in Slovnik je z zadnjo točko tudi zaključil prvi niz na 25:13.

V drugem nizu sta se z nekaj zaporednimi točkami izkazala domača 19-letnika Valenčič in Kumer in po bloku Rutarja so domači povedli z 9:4. Razlika je nato le še rasla. Z vstopom Ramšaka namesto Lednika gostje niso uspeli ustaviti naleta domačih, ki so ob koncu niza menjali podajalca, namesto Marovta je vstopil Mihelčič, in iz dobili s 25:11.

V tretjem nizu so gostje v začeli z obetavnim mladinskim reprezentatom, 16-letnim blokerjem Glinškom, ekipi pa sta se menjavali v vodstvu do izenačenja na 9. Po nekaj lastnih napakah gostov in napadih Tepića in Valenčiča, so si domači priigrali razliko štirih točk, ki pa je s tremi uspešnimi bloki gostov skopnela do izenačenja 21:21. Tam pa je gostom zmanjkalo moči in domači so niz dobili s 25:22.

IZJAVI PO TEKMI IZ OBEH TABOROV

Marko Brumen, trener Črnuč:

»V tekmo smo vstopili čvrsto, igralci so odigrali v okviru svojih sposobnosti. Nasprotnik pa danes ni pokazal vsega, kar zna, glede na to, kaj sem videl, ko smo se pripravljali na tekmo. Tako da so nam z nekoliko medlim ali prestrašenim nastopom omogočili, da smo odigrali dobro. V zadnjem setu, ko nam ni stekel servis, in po dveh treh blokih se je videlo, da je bila situacija precej bolj izenačena. Zelo sem vesel, da smo nazadnje s čudovito reakcijo v obrambi zaključili srečanje.«

Bogdan Veličković, trener Fužinarja:

»Čestitam Črnučam za zasluženo zmago. Mislim, da so oni igrali boljše kot v prvih dveh kolih lige, mi pa smo odigrali slabše kot v ligi. Moji fantje so bili malo pod pritiskom tekme s prvoligaši, Črnuče so nas nadigrale v servisu in bloku, nič nam ni šlo od rok. Pri naši mladi ekipi so take oscilacije v igri pričakovane, danes pa niti v enem elementu igre nismo mogli parirati razpoloženim Črnučanom.«

You may also like...