Pričakovan poraz proti državnim prvakom

  • 181020 1DOL ACH

Na prvi prvoligaški odbojkarski tekmi v novi dvorani sta se v neenakem boju pomerila ljubljanska mestna tekmeca: najmlajša in najmanj izkušena ekipa v ligi, ter serijski zbiralci lovorik, državni prvaki ACH Volley Ljubljana.

Prvi niz se je začel z dvema blokoma gostov in nekaj napakami domačih na servisu in pri rezultatu 0:5 je bil domači trener Brumen prisiljen vzeti odmor. Domači so se nato nekoliko zbrali in se približali na 4:6, nakar so gostje nastopili odločneje in povišali na 6:12. Trener Brumen je poskušal z menjavami podajalca, za nekaj časa je v igro vstopil Mihelčič namesto Marovta, vendar brez vidnejšega učinka. Gostje so ohranjali pet točk razlike in niz suvereno pripeljali do končnih 25:19. Črnučani so plačali davek nezbranosti, saj so napravili kar 10 lastnih napak.

V drugem nizu so gostje prestavili v višjo prestavo, domači pa niso našli orožja proti napadom Manthe in Pokeršnika in blokom Pavlovića in Purića. Na strani domačih velja iz tega niza omeniti le nekaj uspešnih napadov Tepića in Valenčiča.

V tretjem nizu so domači poskusili z Gornikom na mestu blokerja namesto Rutarja in odprli niz z začetnim vodstvom 3:0, ki pa je kmalu skopnelo. Dva timeouta na zahtevo domačega trenerja nista pripomogla k zmanjšanju razlike. V zadnjih minutah sta priložnost dobila Vilar in Hodžič Šlejkovec, ki sta se navijačem oddolžila s tremi doseženimi točkami.

Pri domačih je največ točk dosegel Valenčič (12), pri gostih pa Pokeršnik (13) in Mantha (9).

Zdaj, ko je led prebit, računamo na uspešnejšo predstavo Črnuč v sredo na pokalni tekmi osmine finala proti Fužinarju, v domači dvorani ob 18.45.

Črnuče : ACH Volley 0:3 (-19, -13, -13)  – novica OZS, statistika PDF

Marko Brumen, trener Črnuč:

»Rezultat je realen prikaz moči na igrišču. Naši sprejemalci so solidno držali sprejem, vendar smo na določenih pozicijah ‘tanki’ in pomanjanje kvalitete je bilo opazno. Povratnik Slovnik je v pogonu šele teden dni, hkrati pa smo bili brez najboljšega igralca Čopija, ki ima zvit gleženj. S to ‘pionirsko’ zasedbo se pač težko upremo ACH-ju.«

Andrej Urnaut, trener ACH Volley:

»V tekmo smo vstopili koncentrirano, z namenom, da zmagamo s 3:0. Na trenutke smo igrali zelo dobro, sicer pa toliko, kolikor je bilo treba za zanesljivo zmago.«

You may also like...