Po dramatičnem preobratu v 2. nizu zmaga ostala doma

1. četrtfinalna tekma za pokal Slovenije
Črnuče : SIP Šempeter 3:1 (-19, 23, 13, 18)

Dvorana Črnuče, Ljubljana
Sodnika: Anton Pevc, Rok Zajec
Gledalcev: 60

Črnuče: Mihelčič, Hodžič Šlejkovec, Vilar, Gornik, Tepič, Marovt, Rutar, Slovnik (C), Valenčič, Kumer (L). Trener: Marko Brumen.

Šempeter: Majcenovič, Randl, Ibrišimovič, Markovič, Herodež, Udrih, Romih, Stožir, Vrhunc (C), Kirci, Krajnc, Sternad, Terglav (L), Majer (L). Trener: Tadej Ferme

Začetni postavi:

ČRNUČE: Marovt, Rutar, Slovnik, Čopi, Tepić, Valenčič, Kumer (L)

ŠEMPETER: Randl, Ibrišimovič,Markovič,Vrhunc, Kirci, Sternad, Majer (L)

Tekma se ni začela po naših željah. Po številnih napakah obeh moštev in izenačenju na 11, so si gostje priigrali tri točke razlike. Timeout Črnuč pri rezultatu 13:17 ni zalegel, ravno tako ne menjava podajalca Marovta z Mihelčičem. Gostje so razliko do nemočnih domačinov povečevali in niz dobili 19:25.

V drugem setu je prvi tri točke domačih dosegel Čopi, a že kmalu se je začela serija servisov, poslanih v mrežo. Domači so sicer ves čas vodili za točko ali dve, vendar se jim ni uspelo odlepiti. Točke so dosegali vsi po malem, manjkal pa je večji učinek korektorja Valenčiča, ki ga je za nekaj časa zamenjal Gornik. Pri rezultatu 23:23 je publika najbrž že močno trepetala, kajti domači so dotlej v setu zapravili neverjetnih 9 servisov. Tedaj pa je na sceno stopil kapetan Slovnik in najprej z asom, potem pa še s točko v napadu prinesel zmago v drugem nizu 25:23.

To je bilo tisto, kar je očitno potrebovala domača ekipa, kajti tretji niz je bil dobljen najbolj gladko od vseh. Zanesljivi servisi Mihelčiča in Tepića, učinkovito izmenjevanje Slovnika in Čopija v napadu in nekaj blokov Rutarja so zagotovili suvereno zmago 25:13.

V 4. setu se je prebudil Valenčič in nekajkrat zapored zadel, v obrambi pa je gostujočim napadalcem preglavice povzročal požrtvovalni Kumer, ki je danes igral v vlogi libera. Gostujoči igralec Sternad je prejel rumeni karton zaradi ugovarjanja sodniku in domači so pobegnili za tri točke. Nekaj uspešnih napadov Randla ni zadostovalo in po rezultatu 20:15 in uspešnih akcijah, ki sta jih zaključila Čopi in Tepić, so domači pripeljali tekmo do konca z rezultatom 25:18.

Povratna tekma bo v sredo 14.11. ob 19h v Šempetru.

Veselje po zmagi

You may also like...