Pomembna zmaga pred domačim občinstvom

V 12. krogu 1. DOL za moške so Črnuče gostile dvoboj trenutno zadnjeuvrščenih ekip na lestvici. Po dveh izenačenih nizih so Ljubljančani v nadaljevanju pokazali več in se na koncu zasluženo veselili svoje druge zmage v sezoni.

Črnuče : Hoče 3:1 (25:22, 23:25, 25:20, 25:19)

Dvorana Črnuče, gledalcev 80, sodnika Tomaž Melavc (Šempeter), Nejc Klinar (Žirovnica)

Črnuče: Mihelčič, Hodžič Šlejkovec, Čopi, Vilar, Tepič, Kumer (L), Marovt, Rutar, Slovnik (C), Valenčič, Slobodnjak (L). Trener: Marko Brumen.

Hoče: Cafuta, Crnjanski, Klinc (L), Šijanec, Drvarič, Kolman, Špindler, Lobnik, Franc (C), Repa (L), Berglez, Šikanić, Filipaš. Trener: Miran Merkuš

Začetek tekme je bil izenačen, potem pa so si gostje ustvarili razliko dveh, treh točk, ki so jo držali vse do rezultata 19:21. K temu so v veliki meri pripomogli Črnučani z množico zgrešenih servisov. Nato pa je sledil preobrat v režiji  Martina Valenčiča, ki je s točko v napadu in takoj nato še z dvema asoma preobrnil potek igre. Po napakah na servisu na obeh straneh so domači niz dobili na 22.

V 2. setu se je pri domačih razigral kapetan Bine Slovnik, na nasprotni strani pa je težave gostiteljem povzročal Crnjanski. Rezultat je bil nazadnje izenačen na 20, gostje pa so niz dobili zaradi treh lastnih napak Črnučanov v končnici.

V 3. setu so domači povedli in vodstva niso več izpustili do konca. Gostujoči trener je poskusil z dvema menjavama, vendar zaman. V prvem delu 4. seta sta bili ekipi poravnani, pri rezultatu 15:10 pa so si domači pridobili prednost, ki se je na koncu izkazala za neulovljivo. S štirimi zaporednimi točkami so se Štajerci sicer približali na 22:19, potem pa so domači zanesljivo pripeljali tekmo do konca.

Po številu doseženih točk je prednjačil Valenčič (20), za njim oba sprejemalca Slovnik (16) in Čopi (14), dosegli pa smo tudi 9 točk v bloku. Omeniti je treba še podajalca Mihelčiča z nekaj domiselnimi točkami in iskrivimi potezami ob mreži ter izjemno  požrtvovalnega libera Kumra.

Čestitke si seveda zasluži celotna ekipa!

Statistika PDF

Marko Brumen, trener Črnuč: »Odigrali smo solidno tekmo blizu našega optimuma. Dosti bolje mi ne znamo. Po drugi strani pa so nasprotniki dve prejšnji tekmi odigrali bistveno bolje kot proti nam. Danes niso bili tako razpoloženi, morda pa smo jih tudi mi onemogočili s svojo taktiko.«

Timotej Franc, kapetan Hoč: »Zmanjkalo nam je malo sreče. Odigrali smo borbeno in v prvem setu smo prepričljivo vodili vse do končnice, tam malo popustili in Valenčič nam je odvzel niz. Kasneje pa se nismo uspeli dovolj sestaviti, čeprav smo ves čas nekako parirali nasprotniku in bili na trenutke čisto blizu.«

You may also like...