Boj kadetov, kot da bi šlo za medaljo

V drugem krogu B skupine v B lige za kadete na OŠ Ketteja in Murna v Ljubljani sta bili na delu dve naši ekipi. Čeprav so fantje ekipe ACH Črnuče U18 igrali tudi proti mestnemu tekmecu Ljubljana Volley in fantje ekipe ACH Črnuče U17 proti Kostanjevici, sta bila rezultata teh tekem, po reakcijah naših igralcev sodeč, skorajda nepomembna.

Pa vseeno pojdimo po vrsti. V prvi tekmi sta se pomerili ekipi Ljubljana Volley in naši fantje U18. Čeprav so Črnučani naredili veliko napak na sprejemu, so vseeno s spodobno igro v ostalih prvinah uspeli dobiti prvi niz. Tudi v drugem jim je kazalo dobro, vse do vodstva 14:10. Potem pa so z nekaj napakami, vrnili domačine v igro. Ti so potem dvignili nivo igre, naši fantje pa ne. Tako so se zmage z 2:1, na koncu veselili igralci Ljubljana Volley.

V drugi tekmi turnirja sta se med seboj pomerili obe naši ekipi. Že takoj na začetku se je videlo, da bo ta tekma nekaj posebnega. Čutil se je neverjeten tekmovalni naboj in nihče v tej tekmi ni hotel biti poražen. Tekmo so bolje začeli starejši fantje U18. Mlajši kadeti U17 so se nekaj časa preveč ukvarjali sami s seboj. Pri tem pa ne gre spregledati dobre in poletne igre nekoliko starejših vrstnikov. Če jih primerjamo s prvo tekmo, so bili fantje skoraj neprepoznavni v pozitivnem smislu. Mlajšim kolegom so odčitali pravo lekcijo odbojke in jih v žargonu rečeno, dobesedno “razštelali” na 9 točk. Očitno je bila lekcija tako učinkovita, da so mlajši kadeti med odmorom vzeli v roke odbojkarske učbenike in v teoriji na hitro ponovili nekatere odbojkarske prvine.

Presenetljivo je bil hitri tečaj odbojke zelo učinkovit in v drugem nizu smo spremljali odbojko, kakršno smo si lahko samo želeli. Atraktivne poteze na obeh straneh, neverjetna reševanja, skoraj fanatična borbenost, so krasili obe ekipi. Ob koncu niza se je tehtnica počasi prevesila na stran mlajših. Tako smo videli še tretji niz, kjer je bilo pobuda večinoma na strani starejših. Raven igre je nekoliko padla, sorazmerno s tem sta se povečali nervoza in strast na igrišču. Igralci ekipe U18 so skorajda že pokorili mlajše kolege. Pri rezultatu 14:12 smo čakali le še zadnji, milostni strel. Tega pa za čuda nismo ne slišali ne videli. Tako se je še enkrat pokazalo, da na pol končano delo, ne obrodi sadov. Kadeti ekipe ACH Črnuče U17 so vstali iz pepela in se na koncu, kot da bi osvojili kašno medaljo, veselili zmage z 2:1. Na obrazih nasprotnikov je bilo razbrati veliko razočaranje. Vendar zgodba s tem še ni končana. Sledi še povratna tekma 🙂

V tretji tekmi so nato fantje ekipe U17 zanesljivo z 2:0 premagali nekoliko oslabljeno ekipo Kostanjevice na Krki, ki je kasneje z 1:2, izgubila še z domačini.

Ljubljana Volley : ACH Črnuče U18 2:1 (22:25, 25:20, 15:09)
ACH Črnuče U18 : ACH Črnuče U17 1:2 (25:09, 21:25, 15:17)
ACH Črnuče U17 : Kostanjevica na Krki 2:0 (25:16, 25:12)
Kostanjevica na Krki : Ljubljana Volley 1:2 (25:21, 16:25, 12:15)

Zapisal: Andrej Jerič

You may also like...