Mariborčani tokrat neustavljivi

V 17. krogu 1. DOL za moške sta se 23. februarja 2019 v Črnučah pomerili mladi moštvi, eno z zgornjega in drugo s spodnjega dela lestvice. Nalet razpoloženih Mariborčanov je bil neustavljiv in slavili so brez izgubljenega niza.

Črnuče : Maribor 0:3 (12:25, 23:25, 16:25)

Dvorana Črnuče, gledalcev 220, sodnika Pevc Anton (Škofja Loka), Kern Matjaž (Kranj)

Črnuče: Trobiš, Mihelčič 1, Hodžič Šlejkovec 2, Čopi 2, Gornik, Tepič 6, Kumer (L), Marovt, Rutar 7, Slovnik (C) 8, Valenčič 8, Slobodnjak (L). Trener: Marko Brumen.

Maribor: Jovanović, Planinšič 4, Mulec 5, Detela (C) 13, Koblar, Možič 18, Donik 3, Uremovič 7, Kovačič, Virtič, Kovačič, Herman 2, Hafner, Košenina (L), Križman (L) Trener: Sebastijan Škorc

Gostje iz Maribora so silovito začeli in si pri rezultatu 4:10 že ustvarili izdatno prednost, ki so jo nato le še povečevali. Oslabljeni Črnučanom, ki so še vedno brez poškodovanega Žige Kumra, nikakor ni ustrezala hitra in raznovrstna igra gostov, ki niso popuščali in so potem prvi niz dobili z veliko razliko.

V drugem nizu se je nalet Mariborčanov ob glasni podpori navijačev s tribun nadaljeval, toda sčasoma so se domači le zbrali. Pri enajsti točki so izenačili izid in nato povedli ter držali vodstvo vse do 19:18. Domači strateg Brumen je poskušal s Čopijem na korektorskem mestu namesto Valenčiča, potem pa so v izenačenem finišu drugega niza gostje ohranili več zbranosti in zmagali s 23:25.

V tretjem nizu je bila igra nekoliko manj zbrana, z veliko zgrešenimi servisi na obeh straneh, vendar so ob tem Črnučani precej grešili tudi v napadu. Na drugi strani pa so Možič, Detela in Uremovič dokaj zlahka dosegali točke in Maribor je suvereno do konca pripeljal tudi tretji niz.

Črnučani nocoj torej niso uspeli z zmago proslaviti nedavnega okroglega rojstnega dneva našega libera Maja Slobodnjaka, ki je tokrat odigral vso tekmo. Maj je prvi letošnji slavljenec izmed članov naše zelo uspešne generacije 1999, ki imajo za sabo že veliko uspehov, pred sabo pa, prepričani smo, tudi lepo prihodnost. Vse najboljše, Maj! Za zmago pa bo nova priložnost že naslednji vikend v Kranju.

Statistika tekme: PDF

Marko Brumen, trener Črnuč: »Nasprotniku čestitam za gladko zmago, ki so si jo tudi zaslužili. Prišli so bolj motivirani od nas in na njihovi strani je tudi kvaliteta. Zgodilo se je to, kar se je moralo zgoditi.«

Jernej Detela, kapetan Maribora: »Prišli smo dobro pripravljeni in smo šli od začetka na polno, kar se je tudi videlo. Sicer smo nato v drugem nizu malo padli, ampak smo potem strnili vrste in, mislim da zasluženo, dobili tudi drugi niz. Enako smo potem nadaljevali še v tretjem in pripeljali do konca.«

You may also like...