Odprava v Hoče

6. krog zelene skupine 1.DOL, 20. 4. 2019
Dvorana VŠD Hoče, gledalcev 200, sodnici Tovornik in Miklošič (obe Maribor).

Hoče : Črnuče 3:0 (20, 16, 23)

Hoče: Cafuta 10, Klinc (L), Šijanec 13, Drvarič 1, Kolman 7, Špindler 15, Lobnik, Franc 7, Repa (L), Berglez, Šikanič, Ivančič.

Črnuče: Trobiš 11, Mihelčič, Hodžič-Šlejkovec 2, Čopi 4, Gornik, Tepič 2, Marovt, Rutar 4, Slovnik 4, Valenčič 7, Kumer (L), Slobodnjak (L).

Trenerji pravijo, da je v tekmah, ki ne odločajo o ničemer, težko ohraniti zbrano glavo. To se je izkazalo tudi včeraj v Hočah na zadnji tekmi zelene skupine. Kljub temu, da so se naši fantje želeli izkazati pred avtobusno odpravo črnuških navijačev, jim to včeraj ni šlo od rok. Obe ekipi sta igrali s premešanima postavama, vendar gostje proti visoko motiviranim domačinom enostavno niso pokazali igre na prvoligaški ravni.

Toda spomnimo se, kakšna so bila pričakovanja Črnučanov pred začetkom sezone. Trener Brumen je za svojo ekipo, polno prvoligaških novincev napovedoval ogorčen boj za obstanek. Potem pa smo v prvem delu sezone dosegli 3 zmage ob 15 porazih (od tega dvakrat s 3:2), v zeleni skupini pa 3 zmage (od tega dvakrat s 3:2) in 3 poraze (enkrat s 3:2) – in seveda polfinale pokalnega tekmovanja.

Doživljali smo nihanja v prikazani igri, ekipo so pestile poškodbe ključnih igralcev, po odhodu Blaža Vilarja na študentsko izmenjavo v tujino, sta se moštvu znova pridružila igralca iz prejšnjih sezon Primož Trobiš in Stipe Jurić, ki sta pomembno pripomogla k dosežkom zadnjega dela sezone. Prva prelomna točka pa je bila prva zmaga (šele v 7. krogu lige) proti kasnejšim podprvakom državnega prvenstva in finalistom pokala Calcit Volleyju. Takrat so naši  fantje spoznali, da so lahko, če se vse poklopi, kot je treba, konkurenčni tudi na prvoligaškem nivoju.

Več o tekmi pa boste razbrali iz fotografij…

…in videa:

You may also like...