Korak naprej, na drugo stran Ljubljane

Kot smo že poročali, se z naslednjo sezono naš prvi libero Žiga Kumer seli na drugi konec Ljubljane, k serijskim državnim prvakom ACH Volley. S tem gre po stopinjah prvih štirih v Črnučah vzgojenih odbojkarjev Dika Purića, Bineta Slovnika, Stipeta Jurića in Jana Kozamernika, ki so tak preskok opravili v preteklosti.

Žiga je bil zadnjih 10 let mlajših črnuških selekcij in je bil že v sezoni 2014/15 povabljen v takrat pomlajeno člansko ekipo. Bil je kadetski in mladinski državni reprezentant, lani pa že članski državni podprvak v odbojki na mivki.

Ko se ozira nazaj, na prva športna leta, pravi, da je njegova generacija igralcev največ znanja pridobila od trenerja Tihomirja Polgarja, ki jih je spodbujal, nasmejal  in veliko naučil.

Med letošnjo sezono se je Žiga uspešno preizkusil tudi kot trener male odbojke, za kar, na žalost, v prihodnje ne bo imel več časa.

“Iz preteklih let se mi je najbolj vtisnila v spomin sezona 2017/18, ko sem prvikrat igral v prvi ligi, in smo si že predčasno zagotovili obstanek,”

je povedal. No, tisto leto so Črnuče igrale še v Tivoliju, kamor se v naslednji sezoni ponovno vrača. Zagotovo pa ga bomo tudi v prihodnje še videvali na tribunah dvorane Maksa Pečarja, ob spremljanju in spodbujanju Črnučanov.

Srečno pot v nadaljevanju kariere, Žiga!

Igralci in vodstvo OK Črnuče

 

You may also like...