Drugi niz je pokazal, da se da doseči več

V 4. krogu 1. DOL za moške so Črnučani gostili doslej še nepremagane Mariborčane. Favorizirani gostje so domačim prepustili samo en niz in se tako obdržali na vrhu prvoligaške lestvice.

Črnuče : Maribor 1:3 (22:25, 25:20, 15:25, 17:25).

23. 10. 2019, Dvorana Maksa Pečarja Črnuče, gledalcev 90, sodnika Vrenko (Šempeter), Valentar (Prevalje)

Črnuče: Trobiš, Mihelčič, Mivšek, Čopi (C), Vilar, Tepić, Rojnik, Gornik, Beravs, Rutar, Slovnik, Valenčič, Pikl (L) in Slobodnjak (L). Trener: Zoran Kedačič.

Maribor: Šijanec (L), Herman, Hafner, Mulec, Detela, Koblar, Možič, Košenina (L), Donik, Bračko, Uremovič, Kovačič, Planinšič, Bogožalec. Trener: Sebastjan Škorc

Večji del prvega niza sta se ekipi izmenjevali v vodstvu ob precejšnjem številu lastnih napak na obeh straneh. V napadu sta na eni strani točke dosegala Čopi in Trobiš, na drugi pa Možič in Donik. Po izenačenju na 21. točki so se gostje odlepili za dve točki. Dva zgrešena servisa domačih sta Mariborčanom prinesla zmago v prvem nizu.

V drugem setu so domači prišli do zgodnjega vodstva z 8:5, ki ga nato ob dobri igri niso izpustili iz rok. Herman in Bogožalec sta zamenjala Donika in Detelo pri gostih, vendar se je razlika dveh ali treh točk ohranjala. Pri Štajercih je na servis vstopil še najbrž najmlajši igralec prve lige Rok Bračko, vendar ni zaleglo in Črnučani so izenačili na 1:1.

Tretji niz se je začel z množico napak na obeh straneh, po izenačenju na 7 pa so se gostje odlepili in z napadi Možiča, Mulca in Donika ustvarili prednost petih točk pri 12:7. Domači trener je v igro poslal Rojnika, Mivška in Gornika, kar pa ni zaleglo. Nekajkrat je prišlo tudi do zmede v igralnem polju domačih in niz je šel Mariborčanom z visoko razliko.

V četrtem nizu je sprva kazalo, da so se domači pobrali in po dveh asih Rutarja še vodili z 8:6, ko je trener gostov Škorc reagiral z odmorom. Nato je sledila serija petih zaporednih točk Roka Možiča in vodstvo gostov, 11:15. Kljub podobni, malo krajši seriji Čopija na naši strani, razlika ni več znašala manj kot dve točki. Niti timeout domačega trenerja Kedačiča niti vstop libera Pikla nista preobrnila poteka igre in gostje so tekmo gladko pripeljali do konca.

Žiga Čopi, igralec Črnuč:

»Začeli smo dobro, s pritiskom na servisu smo nasprotniku onemogočali, da razvije svojo igro. V prvi dveh setih nam je to uspevalo, potem pa smo padli. Manjkala je koncentracija, padel nam je sprejem in na tak način nismo mogli doseči kaj več kot en set proti dobremu nasprotniku.«

Žiga Donik, igralec Maribora:

»Pohvalil bi domačo ekipo, ki je prikazala lepo igro, posebej v prvem in drugem setu so nam povzročali težave. Prvi set nam je na koncu vseeno uspelo dobiti. V drugem setu nam je malo zmanjkalo, potem pa smo se ponovno sestavili in naslednja dva seta z igro na dokaj visokem nivoju dobili.«

You may also like...