Kadeti sklonjenih glav

Na Brezovici je včeraj kvalifikacije za vstop v prvo kadetsko ligo začela tudi naša prva kadetska ekipa ACH Črnuče. Po petkovi zmagi v 3.DOL so nedeljske kvalifikacije začeli z veliko mero optimizma, po koncu turnirja pa je vroče glave ohladil hladen tuš.

Kadeti so prvi niz proti ekipi Calcit Volley začeli odlično. Prvi niz so na krilih dobre igre tudi zanesljivo dobili in nič ni kazalo, da se lahko potek srečanja obrne v drugo smer. Prelom se je zgodil v drugem nizu, ko Črnučani zaradi nekaj zaporednih napak niso izkoristili priložnosti za osvojene točke na svoj servis. Rezultat je bil poravnan do 11. točke, potem pa je Nik Mujanovič z odličnimi servisi razorožil naše fante. Ti so tudi v nadaljevanju precej grešili in drugi niz nato gladko izgubili. V tretjem nizu so imeli še vedno pobudo Kamničani, naši fantje pa so se še naprej mučili z napakami. Vseeno pa so trmasto vztrajali v borbi. V končnici je že zadišalo po preobratu. Vendar napada za izenačenje na 12 niso izkoristili, Kamničani pa do konca tekme niso več grešili.

Časa za razočaranje fantje niso imeli, saj je takoj za tem sledila še pomembnejša tekma proti Brezovici. Tudi to tekmo so Črnučani dobro začeli. Nalet gostov je prekinil domači trener, ko je pri rezultatu 9:15, zahteval odmor. Po tem pa naših fantov ni bilo za prepoznati. S serijo napak so nasprotniku dovolili, da se je z delnim izidom 12:3, vrnil v igro. Tako je bil izgubljen prvi niz. Kljub temu, da našim fantom ni šlo skoraj nič od rok, jim ne moremo očitati, da se niso borili in imeli velike želje po zmagi. Morda prevelike? Na drugi strani pa je stal nasprotnik, ki je bil ravno tako motiviran. Domačini so se izkazali z odlično igro v obrambi polja. Vseeno pa so drugi niz dobili naši fantje. Ti so odlično začeli tretjega in povedli s 4:1. Nato so domači ujeli nekaj težkih žog in naredili priključek. Sledila je razburljiva končnica. Rezultat je bil poravnan še na 13. točki. Potem so domači uspešno realizirali napad, zadnji žebljiček za zmago domačih pa je na servisu zabil Janž Kržič.

Razočaranje po dveh tesnih porazih je bilo veliko. Vendar minimalna poraza še odpirata pot v 1. kadetsko ligo!

Brezovica Radio 1 : Calcit Volley 1:2 (18:25, 25:18, 7:15)
Calcit Volley : ACH Črnuče 2:1 (18:25, 25:16, 15:11)
ACH Črnuče : Brezovica Radio 1 1:2 (21:25, 25:20, 13:15)

Včeraj je bila v 2. kadetski ligi v akciji tudi naša druga kadetska ekipa. V Mislinji so pričakovano premagali domačine, pred tem pa so v izenačenem srečanju, morali priznati premoč odbojkarjem iz Radencev.

Korvolley Mislinja : Radenci 0:2 (10:25, 8:25)
Radenci : Črnuče 2:0 (25:21, 25:22)
Črnuče : Korvolley Mislinja 2:0 (25:14, 25:4)

You may also like...