Zmaga je doma ostala

V 2. krogu 1. DOL za moške se je naša prva ekipa pomerila s Hočami. V zelo izenačenem boju so Črnučani po vodstvu gostov z 2:1 v nizih uspeli zbrati moči in v tesni končnici s kančkom sreče tudi zmagati. Čestitamo!!

ČRNUČE – HOČE 3:2 (25:20, 20:25, 23:25, 25:22, 15:13)
Dvorana Maksa Pečarja Črnuče, gledalcev 70, sodnika Pevc (Škofja Loka), Todorović (Ljubljana)

Črnuče: Trobiš, Mihelčič, Mivšek, Čopi (C), Viler, Tepić, Rojnik, Gornik, Beravs, Rutar, Valenčič, Pikl (L) in Slobodnjak (L). Trener: Zoran Kedačič.

Hoče: Cafuta, Crnjanski, Pušnik, Kolman, Radović, Franc (C), Leva, Mejal, Šikanič, Založnik, Zidar (L), Ratkai J. (L) Trener: Jurij Čopi

Prvi niz sta obe moštvi začeli nezbrano. Do rezultata 8:7 se je na obeh straneh nabralo že skupno 7 napak na servisu. Pri domačih je uspešno nabiral točke Žiga Čopi, kot bi bil še posebej motiviran igrati proti moštvu, ki ga kot trener vodi njegov oče Jurij. Črnučani so si prvo večjo razliko ustvarili pri vodstvu 14:10 in jo nato obdržali vse do konca niza.

Tudi drugi niz se je začel izenačeno. Ekipi sta se izmenjevali v vodstvu, potem pa sta se pri Hočah razigrala Branislav Radović in Miomir Crnjanski, ki sta v nadaljevanju domačim povzročala največ preglavic. Po petih zaporednih točkah so gostje vodili že 17:11 in domači ekipi se kljub dvema opravljenima menjavama ni uspelo približati bolj kot na 22:18. Na korektorskem mestu je Martina Valenčiča zamenjal Luka Mivšek, Primoža Trobiša pa Blaž Vilar. Tudi trener gostov je menjal, Tilna Založnika je nadomestil mladi Tilen Pušnik. Gostje si izkoristili tretjo zaključno žogo za osvojitev niza.

Črnučani so odločno povedli v tretjem nizu kar z 10:3. Trener Čopi je reagiral z menjavo organizatorja igre. Primoža Mejala je zamenjal Aljoša Šikanič, kar je prineslo želeni preobrat. Na 11. točki jim je uspelo izenačiti. Domači trener Kedačič se je odzval z dvema menjavama in Primoža Trobiša je tokrat zamenjal Matic Rojnik, blokerja Aleksandra Tepića pa Aljaž Gornik. Mrtvi tek se je nadaljeval do  rezultata 20:20, ko je stvari v svoje roke vzel Miomir Crnjanski. Dosegel je zadnje štiri zaporedne točke in gostom prinesel še drugi niz.

Domači niso izgubili poguma in v četrtem nizu kljub nekaj napakam na servisu prišli do vodstva 9:7, nakar je Aljaž Gornik z redko videnimi štirimi zaporednimi asi vodstvo povišal na 6 točk. Gostom je njegov nalet uspelo ustaviti s timeoutom in menjavo libera, Jašo Ratkaija je zamenjal Rok Zidar. Toda niz nikakor še ni bil odločen. Štajercem je uspelo ujeti priključek, trener Kedačič je zato poskusil z drugim organizatorjem igre, Gregorjem Mihelčičem, trener Čopi pa je prav tako v igro vrnil podajalca Primoža Mejala. Domači so z nekaj pomoči nasprotnikovih lastnih napak niz pripeljali do konca in izenačili na 2:2.

V petem nizu se je zgodba ponovila, domači so povedli 9:4, vodili ves čas, a so se jim gostje hitro približali na 10:8 in potem na 13:12. V končnici so imeli več sreče domači in tako osvojili dve prvenstveni točki, gostom pa prepustili eno.

Zoran Kedačič, trener Črnuč:

»Najprej bom čestital fantom, da so zmagali prvo uradno tekmo pred domačo publiko. To je pomembno predvsem za samozavest in nadaljnji potek sezone. Smo na pravi poti, fantje so pokazali dobro pripravljenost, tudi tisti, ki so v igro vstopili s klopi. Dogajajo pa se nam nihanja, ki se ne bi smela. Ko vodimo za pet točk, pa ne znamo niza mirno pripeljati do konca. Upam, da se bo to z naslednjimi tekmami popravilo, kajti ta ekipa je sposobna marsičesa in premagamo lahko marsikoga.«

Jurij Čopi, trener Hoč:

»Današnja tekma je bila nervozna in z veliko napakami na obeh straneh. Na momente sta obe ekipi igrali zelo dobro, nazadnje pa je zmagalo moštvo, ki je napravilo malenkost manj napak..«

You may also like...