Druga zaporedna zmaga v 2.DOL

V 11. krogu 2.DOL so Črnučani zabeležili drugo zaporedno zmago. V domači dvorani so nastopili oslabljeni zaradi poškodb in drugih odsotnosti, in bili – žal pred maloštevilnimi gledalci – boljši od Žirovnice.

Dvorana Maksa Pečarja, gledalcev 20. Sodnika: Ortl (Polzela), Atanasov (Šempeter).
Črnuče 2 : National Žirovnica 3:1 (25:23, 25:19, 19:25, 25:21)

Črnuče 2: Mali, Babnik, Strajnar, Čučulovič, Rutar (C), Sešek, Resman, Matoš, Rojc, Hribar, Kikelj (L). Trener: Samo Belavič Pučnik.

National Žirovnica: Vidic, Zorman, Tomažič, Blagne, Grmek, Primšar, Josipovič, Peljhan, Adžovič S., Adžovič, A., Robič, Dornik (L), Tepina (L). Trener: Aleš Kegljevič.

V prvem setu so Črnučani začeli s precej zgrešenimi servisi in gostje so večji del niza vodili. Pri domačih je po konsistentnosti izstopal Rojc, do priključka pred koncem niza pa so prišli z uspešnima blokoma Malija in Strajnarja. V končnici je na servis v igro vstopil joker s klopi Rok Matoš in s serijo začetnih udarcev so Črnučani preobrnili rezultat v svojo korist in ga zaključili s 25:23.

V drugem setu so naši vodili vse do 12. točke, nato pa so jih gostje ujeli po nekaj neuspelih blokih na strani Črnuč. Trener Belavič Pučnik je uspešno menjal, saj je Čučulovič, ki je vstopil namesto Hribarja, pri 18:16 dosegel tri zaporedne točke in zmaga v drugem nizu je bila na varnem. Z uspešnim napadom ga je zaključil Sešek na 25:19.

Izenačena igra se je nadaljevala v začetku 3. niza. Ob mreži je bilo nekaj nezbranosti in gostje so si priigrali tri točke prednosti pri rezultatu 9:12. Po timeoutu sta v igro vstopila Hribar in Babnik, kar pa ni zaleglo. Pri 12:19 sta dve točki Seška še dajali nekaj upanja v preobrat, ki pa ga ni bilo in Gorenjci so niz osvojili z 19:25.

Četrti niz bi lahko bil kritičen, če se Črnučani ne bi pobrali. Vendar pa so začeli zelo odločno in pri vodstvu s 6:1 prisilili gostujočega trenerja Kegljeviča v prvi timeout. Po njem se je igra gostov izboljšala in približali so se na 9:7. Bližje pa jim ni uspelo priti. V napadu sta bila učinkovita Sešek in Strajnar in pri 21:17 je že dišalo po zmagi. Zopet je prišel na servis Matoš. Tokrat sicer ne tako uspešno kot v prvem nizu, a so domači vseeno pripeljali tekmo do končne zmage s 25:21.

Kapetan ekipe Enej Rutar:

Začeli nismo najboljše, a smo potem popravili servis in sprejem. V napadu smo bili nekoliko boljši kot na prejšnjih tekmah, kar velja tudi za blok. To se je odrazilo v današnji zmagi in zdaj gremo v drugi krog z novo spodbudo.

You may also like...