Osvojena točka proti favoriziranim Kanalcem

Ni veliko manjkalo, da bi bila današnja sobota trikrat zmagovita, a tudi sedem prisluženih točk je lep dosežek. V 12. krogu 1. DOL za moške so Črnuče gostile Salonit Anhovo iz Kanala. Favorizirani gostje so šele v finišu petega niza strli odpor domačih in osvojili dve točki.

Dvorana Maksa Pečarja, gledalcev 60. Sodnika: Atanasov (Šempeter), Ortl (Polzela).
Črnuče : Salonit Anhovo 2:3 (15:25, 25:23, 25:16, 19:25, 13:15).

Črnuče: Trobiš, Mihelčič, Mivšek, Čopi, Tepić, Rojnik, Gornik, Beravs, Rutar, Slovnik (C), Valenčič, Pikl (L) in Slobodnjak (L). Trener: Zoran Kedačič.

Salonit Anhovo: Živanović, Tomič (L), Nanut, Basaneže, Novljan, Kavčič, Čabarkapa (C), Peterlin, Karnel, Vrtovec. Trener: Igor Šimunčič.

Prvi niz so bolje odprli Kanalci in si kmalu ustvarili pet točk prednosti. Črnučani so sicer nato na trenutke vzpostavili ravnotežje, vendar gostje niso popuščali in s točkami Peterlina, Čabarkape in Vrtovca do konca prednost povečali na deset točk.

Drugi niz se je začel izenačeno, s precej lastnimi napakami na obeh straneh. Črnučani so popravili učinkovitost v napadu, najprej Čopi, nato tudi Valenčič in Slovnik in se enakovredno kosali s Primorci vse do končnice, kjer so ohranili več zbranosti in s 25:23 izenačili na 1:1 v nizih.

Na krilih uspešnega drugega niza so domači nadaljevali tudi v tretjem in vodili ves čas. Vidnejša kot prej sta bila domača blokerja Rutar in Tepić. Stekel je tudi začetni udarec in Črnučani so tako nekoliko presenetljivo povedli z 2:1 v nizih.

Kot da jih je to nekoliko uspavalo, se v 4. nizu tako dobra igra ni nadaljevala. Na strani gostov sta izstopala Čabarkapa in Basaneže in Črnuče so bile hitro v zaostanku 7:15. Domači trener Kedačič je poskušal z menjavami. Vstopili so Trobiš, Mivšek in Mihelčič, toda razlika je še naraščala, v tej fazi zlasti zaradi boljše igre Salonita v bloku.

V petem nizu so se na igrišče vrnili nosilci črnuške igre in uspeli priigrati rahlo prednost ter jo ohranjati do rezultata 13:9. Sledil je popoln preobrat in vmesni rezultat 6:0 je Kanalcem prinesel zasluženo zmago, vendar je treba poudariti, da so naši prikazali dobro predstavo in da lahko v nadaljevanju sezone pričakujemo najmanj enakovreden boj z vsem v zeleni skupini.

Podatki o tekmi: statistika PDF

Zoran Kedačič, trener Črnuč:

»Borili smo se po najboljših močeh in prikazali eno od najboljših iger na domačih tekmah. Škoda, osvojili smo točko, lahko pa bi dve. V petem nizu žal nismo mogli zaključevati žog v napadu. Čestitam nasprotniku za zasluženo zmago.«

Igor Šimunčič, trener Salonita:

»Obe strani sta prikazali toplo-hladno igro. Pritisk je bil večji na naši strani ker smo iskali točke v boju za prvo in drugo mesto. Tekmovalni sistem je popolnoma napačen, ekipe, ki bodo nadaljevale v zeleni skupini, proti nam igrajo razbremenjeno. Zavedali smo se, da Črnuče rabijo eno tekmo, da se dvignejo in danes jim je to uspelo. Čestitam jim za današnjo igro in tem mladim fantom želim, da bodo ostali v prvi ligi.«

.

.

You may also like...