Zmajčki so se uvrstili v prvo ligo!

Danes je bil v Črnučah odigran zadnji kvalifikacijski turnir v mali odbojki. Poleg Zmajčkov sta bili udeleženki turnirja še ekipi Ljubljana Volley in Calcit Volley. Ena ekipa iz prej omenjene trojice pa je turnir zapustila sklonjenih glav, saj je tretje mesto pomenilo nadaljevanje v drugi ligi.

Najprej so se zmajčki pomerili v mestnem derbiju. V zraku je bilo čutiti napetost pomembnosti tekme. Pritisk so bolje prenesli zmajčki, ki so v prvem setu igrali nekaj boj sproščeno in tako dokaj zanesljivo zmagali. Zmaga je dala veter v jadra drugi postavi zmajčkov, ki je v drugem setu nadigrala svoje kolege iz Ljubljane. Tako so se zmajčki še tretjič v sezoni veselili zmage nad mestnimi tekmeci.

Na drugi tekmi turnirja smo videli zelo zanimiv prvi set. Kamničani so v sami končnici strli odpor ekipe Ljubljana Volley, ki se potem niso pobrala do konca tekme.

V tretji tekmi, ki ni več odločala o ničemer, saj sta bili obe ekipi že uvrščeni v prvo ligo, pa smo videli najlepše srečanje dneva. Tako Igralci obeh ekip so bili vidno bolj sproščeni. Zato je bila tudi igra obeh ekip na višji ravni. V prvem setu so bili zmajčki vseskozi v rahli pobudi. Gledali smo borbeno, izenačeno predvsem pa lepo pristno odbojko, ki jo lahko prikažejo le otroci. Prvo zaključno žogo v prvem setu so imeli zmajčki, ki so nato z nekaj smole set vendarle izgubili. V drugem setu so na krilih zmage prve postave, gostje imeli vseskozi rahlo pobudo. Zmajčki so se gostom nekajkrat približali, na koncu pa so se zaslužene zmage veselili fantje v modrih dresih.

Čeprav je bilo takoj po tekmi čutiti nekaj razočaranja, pa je vseeno na koncu prevladalo zadovoljstvo, saj je bil osnovni cilj dosežen. Uvrstitev v prvo ligo zmajčki posvečajo vsem soigralcem, ki zaradi karanten in bolezni, danes niso mogli biti z nami.

BRAVO ZMAJČKI!!!

foto: David Kozamernik

Posnetek tekme Calcit Volley : ACH Zmajčki I

Rezultati:

ACH Zmajčki I : Ljubljana Volley 2:0 (25:17, 25:10)
Ljubljana Volley : Calcit Volley 0:2 (21:25, 1:25)
Calcit Volley : ACH Zmajčki I 2:0 (26:24, 25:18)

You may also like...