Za mlajše kategorije sezona zaključena brez zmagovalcev

Po sklepu predsedstva Odbojkarske zveze Slovenije z dne 18. maja 2020 je tekmovalna sezona 2019/20 zaključena. To velja za državno prvenstvo za kadete, kadetinje, starejše dečke, starejše deklice ter malo odbojko za dečke in deklice. Končnega vrstnega reda tekmovanj ni, državnega prvaka se ne razglasi.

Obrazložitev

Za sezono 2019/2020 trenutno še niso zaključena tekmovanja OZS v mlajših selekcijah (kadetih, kadetinjah, starejših dečkih, starejših deklicah, mala odbojki – dečki, mala odbojka – deklice). Vlada RS je na svoji 16. redni seji, dne 13. 5. 2020 sprejela novelo Odloka o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti z novostjo kot je odprava prepovedi procesa športne vadbe v športnih objektih, ki so sestavni del vzgojno-izobraževalnih zavodov ter izdala dovoljenje za izvajanje vseh športnih tekmovanj do vključno državne ravni, in sicer v panogah, ki imajo evidentiran uradni tekmovalni sistem. Kljub tej možnosti, je nemogoče pričakovati, da bi se v kratkem času lahko klubi organizirali, zbrali ekipe in ustrezno pripravili na zgoraj navedena tekmovanja.

Tako praktično ni nobene možnosti, da bi s samimi tekmovanji začeli pred 15. junijem, kar pa je že po uradnem koncu tekmovalne sezone (9. junij). Za zaključek tekmovanj bi v najbolj pospešeni varianti potrebovali vsaj 6 vikendov. Zaradi naštetega je potrebno tekmovanja zaključiti. Ker je bilo v vseh konkurencah odigrano tako malo tekem (nekje manj kot 1/2 predvidenih) in ker se, v turnirskem sistemu, ekipe ne pomerijo med seboj časovno enakomerno (nekatere so s posameznimi nasprotniki odigrale že obe tekmi, z drugim pa še sploh ne) je nemogoče določiti tudi realen in natančen vrstni red po posameznih ligah (poleg tega gre pri kategorijah kadetinje in deklice za dve A ligi, vzhod in zahod), zato je najbolje, da se vrstnega reda ne razglasi.

You may also like...