Velik uspeh mlajših članov – dan potem

Ekipa mlajših članov si je po dolgi in naporni sezoni nastopanja v 2.DOL priigrala sanjski zaključek. V gosteh je s 3:1 premagala neposrednega tekmeca za vrh lestvice, OK Kostanjevico na Krki in osvojila naslov prvaka v 2.DOL ter si priborila zasluženo napredovanje v 1B. ligo.

V peklenskem vzdušju nabito polne dvorane je v prvem nizu prevzela pobudo domača ekipa in z borbeno igro v polju strla silovit začetek črnuških odbojkarjev. Ti so se v prvem nizu še privajali na noro vzdušje in napravili preveč lastnih napak, da bi bili lahko konkurenčni. V drugem nizu je naša igra stekla, kljub silovitemu napadu Črnuč pa je Kostanjevica ves čas držala priključek do končnice, kjer pa so Črnučani izkoristili razigranost napadalcev in suvereno poravnali na 1:1. V tretjem nizu se je nadaljevala dobra igra v vseh elementih, poleg kombinacije sprejem-napad, kjer sta večino bremena nosila korektor Mivšek in sprejemalec Hribar, je vrhunsko začela delovati tudi blok-obramba z dobrimi potezami sprejemalca Leniča in libera Čučulovića. Niz se je v prid črnuških odbojkarjev končal s 25:16. Zagon so prenesli tudi v začetek zadnjega niza, kjer so povedli s 7:2, a jih je ekipa Kostanjevice do sredine niza že skoraj ujela (13:12). Po nekaj taktičnih menjavah po sicer izjemni tekmi organizatorja igre Rutarja, ki ga je uspešno nadomestil Zajc, inteligentni igri na mreži in v polju, so črnuški odbojkarji prišli v končnico z veliko prednostjo, ki so jo zadržali do konca igre. Pohvale pa gredo tudi obema srednjima blokerjema, ki sta bila uspešen boj z dominantnim srednjim blokerjem Kostanjevice. Zadnji niz se je končal s 25:18.

Pohvaliti je potrebno celotno ekipo in vsakega posameznika, ki je na svoj najboljši način dodal svoj del mozaika. Na najpomembnejši tekmi v sezoni so pokazali najboljši obraz, dokazali, zakaj so celo leto trdo trenirali in prikazali eno svojih najboljših predstav. Samozavestni so bili v napadu, zanesljivi na sprejemu ter borbeni v obrambi. Vse to skupaj je povezal močan ekipni duh.

Izjava kapetana Eneja Rutarja po tekmi:

“Sezona je bila izvrstna in na zadnji tekmi smo jo lahko okronali z osvojitvijo prvega mesta. Vedeli smo, da se odpravljamo na težko gostovanje pred glasne navijače, ampak že po prvem setu, ko smo se še lovili, smo začeli igrati odlično. Držali smo dober sprejem in napad in nasprotniku nismo dopustili razvoja igre. Sledila je zaslužena zmaga in veliko veselje. Iskrene čestitke celotni ekipi in trenerjema za sezono in uvrstitev v 1.B državno ligo, zares izjemen rezultat.”

Po končani sezoni lahko povem, da smo si že na začetku zadali visok cilj in to je boj za prvo mesto. Čeprav smo bili skoraj celotno sezono na drugem mestu, smo verjeli v uspeh in prav vse podredili temu, da ga dosežemo.

Če se dotaknem ekipe, ki se je res dobro povezala in dihala kot eno, moram reči, da mi je bilo (in je še) zadovoljstvo in čast delati z njimi, saj so mi oni to delo zelo olajšali. Skupine tako željnih uspeha in zagnanih igralcev ne doživiš vsak dan. Trdo so garali na treningih in nikoli ni bilo nič težko. Ko so se še sami zavedli, kako dobri so, in ko je s tem narasla samozavest je bil cilj dosegljiv. Rad bi se tudi zahvalil svojemu pomočniku Jaki Bevcu za več kot korektno opravljeno delo.

Sedaj, v preostalem delu sezone, nas čaka še pomembno delo z mladinci in moramo vso to energijo prenesti še tja, saj je veliko naših igralcev tudi v mladinski ekipi, ki je redni del zaključila na vrhu prve mladinske lige.

Zapisal: Tadej Ferme

Foto: www.dolenjskilist.si

You may also like...