Pa smo doživeli tudi prvi ligaški poraz

1B.DOL – 12. krog – SIP Šempeter : Črnuče 3:2 (22:25, 23:25, 25:12, 25:19, 15:13)

Člani naše prve ekipe so včeraj v gosteh odigrali prvenstveno tekmo proti ekipi SIP Šempeter. Po osmih zaporednih zmagah so tokrat, prvič v sezoni, morali priznati premoč domačim odbojkarjem. Ti so nastopili močno okrepljeni, saj sta za njihove barve prvič nastopila večkratna državna prvaka v odbojki na mivki Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk.

Vendar to na začetku ni ustavilo naših fantov, ki so dobro servirali in zbrano igrali v obrambi. V napadu je dobro deloval tudi prvi tempo, posledica dobre igre pa sta bila dobljena prva dva niza. Z dobro igro so fantje nadaljevali tudi v tretjem nizu, do rezultata 5:5. Potem pa so po nekaj napakah povsem popustili, tako na sprejemu, kakor v napadu. Trener Žavbi je poizkušal z menjavami, ki pa niso obrodile sadov.

V četrtem nizu smo videli dobro in enakovredno igro obeh ekip vse do končnice, kjer so Črnučani naredili serijo napak in tako domačinom dopustili izenačenje v nizih na 2:2. Sledil je razburljiv 5. niz. Ko so Črnučani povedli z 11:8, je bila zmaga na dosegu roke. Žal pa so potem naši fantje zapravili tri zaporedne napade, tako da jih je nasprotnik ujel in prehitel.  Domači so minimalno vodstvo obdržali do konca in se zasluženo veselili tesne zmage. Z dvema osvojenima nizoma pa se povsem brez točk le nismo vrnili v Ljubljano.

Pri Črnučanih so bil sinoči najučinkovitejši Sešek, Slovnik (ki je dosegel kar 4 ase) in Gornik, pri domačinih pa Pokeršnik, Udrih in Hirci.

Statistika tekme je na voljo na portalu OZS.

You may also like...