Zmaga nad tekmeci za vrh lestvice!

1B.DOL – 7. krog – dvorana Maksa Pečarja, 23. 12. 2020

Črnuče : Šoštanj Topolšica 3:1 (25:22, 25:13, 21:25, 25:15)

Črnučani so bili odločeni popraviti vtis s prve tekme, ki so jo Šoštanjčani gladko dobili. Po pričakovanjih je bil boj v prvem nizu izenačen. Domači so večino časa lovili goste, ki so ohranjali prednost ene ali dveh točk. Do preobrata je prišlo pri rezultatu 13:15, ko je domači trener Žavbi na servis poslal Vilarja namesto Seška in kmalu so domači povedli s 17:15. Gostujoči trener Kedačič je poskusil nalet Črnučanov ustaviti s timeoutom, a je bil neuspešen. Črnučani so začutili, da lahko zmagajo in osvojili niz na 22.

V drugem nizu so domači nadaljevali v istem ritmu. Kedačič je v igro poslal Fužirja namesto Trobiša in organizatorja igre Ramšaka namesto Sidiropoulosa. To ni pomagalo, gostje so ob nezbrani igri pridelali zaostanek 10:2. Črnučani so še naprej zanesljivo servirali in povsem zaustavili korektorja Djordjeviča-Kamenika, ki je bil v tem nizu povsem neopazen. Pri rezultatu 18:9 je bilo že bolj ali manj jasno, da bo šel niz domačim.

V tretjem nizu so gostje pokazali raznovrstnejšo igro, ki ni več toliko slonela na korektorju. Po izenačenem začetku do izenačenja na 15. Črnučani so popustili v obrambi, pri gostih pa se je razigral bloker Lazar, učinkovitejša kot prej pa sta bila tudi sprejemalca Trobiš in Rotar. Domačim ni uspelo izničiti minimalnega vodstva in gostje so znižali rezultat na 2:1.

V četrtem nizu je pri domačih rahlo poškodovanega Valenčiča zamenjal Rojnik. Črnučani so uspešneje zaključevali napade in počasi gradili prednost, ki je narasla vse do 18:12. Oba trenerja sta poskusila s kratkimi menjavami. Vstopili so Vilar, Mivšek, Fužir in Ramšak, vendar to ni veliko vplivalo na potek igre. Domači so niz pripeljali do konca in se razveselili zaslužene zmage nad tekmeci za vrh prvenstvene lestvice.

Čestitke vsem fantom! Omeniti je treba zanesljivo serviranje skozi vso tekmo in dejstvo, da smo tokrat kar 17 točk dosegli prek blokerjev Gornika in Erpiča, kar se v tej sezoni še ni zgodilo. Kot ponavadi je bil pri naših najučinkovitejši Sešek (22), le malo pa je za njima zaostal Slovnik (19).

Statistika tekme je na voljo na strani OZS.

You may also like...