Točke so ostale doma, vendar ne povsem brez težav

1B.DOL – 9. krog – 19. 12. 2020, dvorana Maksa Pečarja

Črnuče : KEKOOprema Žužemberk 3:1 (25:18, 25:15, 24:26, 25:17)

Na povratni tekmi sta obe ekipi nastopili v nekoliko spremenjenih postavah, glede na prvo medsebojno tekmo v Žužemberku, ki so jo Črnučani dobili po petih nizih.

Domači so bili v prvem nizu podjetnejši. Prvo večjo prednost so si ustvarili pri rezultatu 10:7. Bolj uspešno so zaključevali napade, kot gostje, pri katerih je manjkal “običajni” učinek Primoža Vidmarja. Domači napadalci so bili dokaj razpoloženi in vzdrževali prednost do končnice. Pri rezultatu 21:18 je na začetnem udarcu domačega sprejemalca Valenčiča zamenjal Verdinek (ki je sicer po “glavnem poklicu” libero), ki je upravičil trenerjevo zaupanje in serviral vse do konca. Z asom je niz zaključil na 25:18.

V drugem nizu so Črnučani nadaljevali z odločno igro. Kapetan Slovnik in Sešek sta izkoriščala luknje v obrambi gostov, ki v tem delu igre niso dosegli niti ene točke z blokom. Gostujoči trener Pečar je poskušal z menjavami. Suhadolnik je zamenjal Petkovića, Kocjančič pa Novaka, vendar to ni prineslo razlike na igrišču in Črnučani so niz gladko dobili.

Domači trener Žavbi je v tretjem nizu na igrišče poslal Gornika namesto Erpiča ter Slobodnjaka namesto Kumerja na položaju libera. Gostje so popravili uspešnost sprejema, “prebudil” se je tudi Primož Vidmar in ekipi sta se menjavali v vodstvu. Dolenjci so bili nekajkrat uspešni v bloku in prisilili trenerja Žavbija, da je nalet gostov prekinil s polminutnim odmorom pri zaostanku 12:14 in nato ponovno pri 18:21. Črnučani so še prišli do izenačenja na 24, potem pa sta dva njihova neposrečena napada Žužemberku omogočila zmago v tretjem nizu.

V četrtem nizu je Žavbi poslal na igrišče svojo najmočnejšo ekipo, z Gornikom na položaju blokerja namesto mladega Hribarja. Domači so ponovno uspeli v precejšnji meri onemogočiti napadalce Žužemberka in se odlepili na 9:3, in potem z zavzeto igro prednost povečali na 23:14, ko je bila tekma že praktično odločena. Gostje so v finišu dosegli še tri točke, tako da se je niz končal z rezultatom 25:17.

Pri naših so bili najučinkovitejši Sešek (21), Slovnik (21) in Valenčič (20), pri Žužemberku pa P. Vidmar (13).

Statistika tekme je na voljo na strani OZS, posnetek pa na Facebooku.

Naslednja tekma bo že v sredo, 23. 12., doma proti Šoštanju!

 

You may also like...