Črnučani zmagali po popolnem preobratu!

1. tekma osmine finala DP, 27.2. 2021, dvorana Maksa Pečarja

Črnuče : Hoče 3:2 (19:25, 25:27, 25:23, 25:19, 16:14)

Črnuče: Verdinek, Mihelčič 1, Mivšek, Novljan 9, Vilar, Gornik 4, Rojnik 16, Rutar, Sešek 21, Erpič, Slovnik (C) 15, Prevorčnik, Slobodnjak (L), Kumer (L). Trener: Jurij Žavbi.

Hoče: Pušnik 7, Crnjanski (L), Ostvik 11, Bračko 6, Pesti 27, Herodež, Čopi 12, Leva 7, Orthaber (L) 1, Hafner, Mejal (C) 3, Koblar. Trener: Jurij Čopi.

Današnji boj za prvo ligo se je za gledalce začel pod vtisom, da je A-ligaš občutno boljši od B-ligaša, toda ta vtis se je med tekmo razblinil. Naši so nastopili brez poškodovanega Valenčiča, njegovo številko je danes nosil mladinski reprezentant Jaka Prevorčnik, ki je bil tokrat prvič uvrščen v ekipo v 1.B ligi, priložnosti za igro pa sicer še ni dobil. Po začetnem tipanju so si Hoče ustvarile prednost petih točk 6:11 in Črnučanom niti dva timeouta nista pomagala, da bi dosegli ravnovesje v igri. Približali so se na 17:19, od tam do konca niza pa se je zaostanek spet povečeval in Štajerci so niz dobili na 19. Kar 11 točk so dobili z lastnimi napakami naših igralcev.

Drugi niz so bolje začeli Črnučani. Vodili so ves prvi del niza in gostujoči trener Jurij Čopi je reagiral z menjavo podajalca Mejala s Hafnerjem. Po vodstvu s 16:11 so Črnučani padli v krizo in dopustili gostom, da povedejo s 16:17. Predvsem jim je težave povzročal korektor Pesti, ki je marsikatero žogo zaključil kljub postavljenemu bloku. Od tam naprej sta se ekipi menjavali v vodstvu. Gostje so v končnici izkoristili tretjo zaključno žogo za zmago na razliko.

Toda naši se po tem zaostanku niso vdali. Razigrali so se Sešek, Slovnik in zlasti Rojnik, ki je kljub obremenitvi na sprejemu (v celi tekmi je sprejel kar 42 začetnih udarcev) učinkovito zaključeval v napadu. V tretjem nizu so povedli s 5:1 in potem držali vodstvo do 23:20, potem pa je gostom uspelo izenačiti in bili so le dve točki oddaljeni od zmage. Toda Črnučani so se zbrali in izvlekli zmago v tretjem nizu, ki jim je omogočila nadaljnjo borbo.

V četrtem nizu si nobeno moštvo ni uspelo ustvariti večje prednosti, več časa pa so bili v vodstvu domači. Samozavestno so nastopili tudi v obrambi, zlasti libero Kumer je rešil številne težke žoge. Pri 19:15 se je nakazovalo, da bodo Hočani zaostanek težko nadoknadili in res do domači stopili na plin in izenačili na 2:2 v nizih.

Odločilni skrajšani niz so odlično začeli gostje in prisilili trenerja Žavbija, da je že pri 0:3 vzel prvi polminutni odmor. Nasveti igralcem so zalegli in prišlo je do prvega izenačenja na 4. Nato je sledila napeta izmenjava z izenačenji na vsaki točki od 7 do 14. Na servis Jake Seška so Črnučani z dvema napadoma kapetana Bineta Slovnika iz cone 4 osvojili obe potrebni zaključni točki in se razveselili nekoliko nepričakovane in težko prigarane zmage.

Bravo!!!

Statistika je na strani OZS, tam je na voljo tudi posnetek.

Foto: Miha Hribar

You may also like...