Kakovostna razlika je bila prevelika

Osmina finala pokala Slovenije, dvorana Maksa Pečarja, 24.2.2021

Črnuče : Salonit Anhovo 0:3 (12:25, 17:25, 23:25)

Črnuče: Verdinek, Mihelčič, Mivšek, Novljan 8, Vilar 1, Gornik 4, Rojnik 9, Rutar, Sešek 10, Erpič 1, Slovnik (C) 4, Slobodnjak (L), Kumer (L). Trener: Jurij Žavbi.

Salonit Anhovo: Boharev 10, Jeklin 1, Šarić (L), Jereb (C) 1, Filiputti 4, Karnel, Maretič (L), Kavčič 7, Radosavljević 5, Peterlin 5, Kovačič 3, Tomić 3, Vrtovec 14, Basaneže. Trener: Rade Dačović.

Če parafraziramo nekdanjega znanega nogometaša, nocojšnji večer ni bil naš dan. Začelo se je že z izpadom internetne povezave v dvorani, zaradi česar je bil žal okrnjen prenos tekme na Facebooku.

Kdor želi premagati močno prvoligaško ekipo, mora pokazati več. Našim fantom to danes ni uspelo. Začeli so obetavno in se v prvem delu prvega niza dobro kosali s favoriziranimi gosti. Po timeoutu pri zaostanku s 6:9, so se jim približali na 8:9. Nato pa je sledil protiudar Salonita, ki je s serijo točk prišel na 9:18. Trener Žavbi je v igro poslal Mivška, Rutarja in Vilarja namesto Seška, Mihelčiča in Rojnika, vendar se v končnici niza ni dalo več nič storiti in gostje so ga dobili na 12.

Narekovanje silovitega tempa gostov se je v drugem nizu nadaljevalo in hitro je bil rezultat 5:12. Približno taka prednost se je nato ohranjala do konca.  Našim predvsem ni šlo od rok zaključevanje napadov. Tudi ta niz je šel gostom z gladkih 17:25.

V tretjem nizu je trener Dačović malo premešal začetno postavo, v katero je postavil Jereba, Filiputtija in Tomića. Črnučani so se Primorcem upirali nekoliko uspešneje, izenačili na 15 in držali poravnan rezultat do 20:20, nato pa si ustvarili lepo vodstvo 23:20. Gostujoči trener je tedaj v igro vrnil Vrtovca in Peterlina in sledil je mrk domačih ter 5 zaporednih točk Salonita za njihovo zmago s 23:25.

Čestitke Salonitu za zasluženo zmago, mi pa imamo, če se malo pošalimo, še eno železo v ognju – naša drugoligaška ekipa bo ravno tako v osmini finala pokala Slovenije 6. marca gostovala pri Merkurju Mariboru, zmagovalcu rednega dela sezone 1.A lige Sportklub.

Naša prva ekipa pa že v soboto igra prvo tekmo osmine finala državnega prvenstva proti Hočam.

Na voljo je statistika današnje tekme, posnetka pa tokrat ni.

 

You may also like...