Danes je malo zmanjkalo, vendar bo v soboto nova priložnost

2. tekma osmine finala DP, 3.3. 2021, ŠD Hoče

Hoče : Črnuče 3:2 (22:25, 25:14, 25:23, 24:26, 15:6)

Črnuče: Verdinek, Mihelčič 2, Novljan 10, Vilar 1, Gornik 4, Prevorčnik 1, Rojnik 14, Rutar, Sešek 13, Erpič 2, Slovnik (C) 10, Slobodnjak (L), Kumer (L). Trener: Jurij Žavbi.

Hoče: Pušnik 7, Crnjanski 9, Ostvik 15, Bračko 11, Pesti 30, Herodež, Čopi (L), Leva 11, Orthaber (L), Hafner, Mejal (C) 6, Koblar. Trener: Jurij Čopi.

Na povratni tekmi osmine finala smo štartali odlično, žal pa našim fantom ni uspelo obdržati visokega nivoja igre skozi vso tekmo. Prvi niz se je začel izenačeno, v srednjem delu pa so si Črnuče priigrale nekaj prednosti. Pri 14:19 je trener Čopi reagiral z menjavama, Hafnerja je zamenjal Mejal, Pušnika pa Bračko. Domačim se je uspelo približati najprej na 18:22, nato na 22:24. Trener Žavbi je serijo serviranja Crnjanskega (ki je tokrat igral kot sprejemalec, na prvi tekmi pa kot libero) prekinil s taktično menjavo Novljana z Erpičem in niz je bil osvojen z 22:25.

V drugem nizu je domačim uspelo preobrniti začetni zaostanek z 0:3 v vodstvo 7:4, nato pa je razlika naraščala, najprej do 14:8 in tudi timeout ni pomagal. Pri 16:8 je trener Žavbi premešal postavo. Priložnost so dobili Rutar, Vilar in na mestu korektorja mladi Prevorčnik, ki je dosegel tudi svojo prvo točko v prvi ligi. Domači so drugi niz brez težav dobili na 14.

V tretjem nizu so naši večino časa vodili. Domači so nas prvič ujeli na 18. točki, potem povedli z 20:19, nakar so Ljubljančani morali loviti Štajerce. Zadnje izenačenje je bilo na 22, potem pa so domači zaključili niz v svojo korist s 25:23.

Četrti niz so naši začeli silovito in si ustvarili prednost 3:10. Toda, kot vemo, to še nič ne pomeni. Hočani so se približali na 10:11 in potem prvikrat izenačili na 16. Po timeoutu Črnuč so si izenačenja sledila na 18, 19 21, 22 in nazadnje na 24. V finišu so naši stisnili in niz osvojili na razliko.

Morda jim je ta finiš vzel preveč moči ali zbranosti, kajti v odločilnem skrajšanem nizu je bila igra naših bleda in menjava strani je bila opravljena pri občutnem vodstvu Hočanov z 8:3. Menjava Gornika z Erpičem ni prinesla preobrata in Hočani so slavili s 15:6.

Današnja tekma je ponovno pokazala, da sta ekipi res zelo enakovredni. V soboto ob 19h bo odločilna tretja tekma v Hočah. 1A liga je še vedno na dosegu roke. Dajmo Črnuče!

Na strani OZS sta na voljo statistika in posnetek tekme.

Po tekmi je trener Črnuč Jurij Žavbi povedal:

Kljub naši sobotni zmagi v prvi tekmi osmine finala smo se zavedali, da nas od še ene zmage in uvrstitve v četrtfinale loči še dolga pot. Tako kot v soboto se tudi nocoj nismo predajali niti po zapravljenih visokih vodstvih v posameznih nizih niti po zaostanku z 2:1 v setih in s tem pokazali precejšnjo mero psihične stabilnosti. V odločilnem, petem nizu so nam Hoče dokaj hitro ušle, zaostanek pa je bil nato prevelik, da bi ga v skrajšanem nizu še uspeli ujeti. Končni razplet današnjega dvoboja smo že pozabili, v tretjo tekmo pa se podajamo z razmišljanjem, da smo kljub današnjemu porazu od uvrstitve v četrtfinale še vedno oddaljeni točno toliko kot pred današnjo tekmo – torej eno zmago. Glede na že prej omenjeno zavidljivo raven psihične stabilnosti, ki smo jo prikazali v obeh dosedanjih srečanjih s Hočami, se lahko samozavestno podamo tudi v sobotni tretji, odločilni obračun te serije osmine finala državnega prvenstva.

You may also like...