Tekma, kot se spodobi za vrh lestvice

1B.DOL – 21. krog – Šoštanj Topolšica : Črnuče 3:2 (25:23, 22:25, 25:19, 22:25, 15:13)

Šoštanj Topolšica: Trobiš (C) 22, Pitakoudis 10, Lazar 10, Volovlek 1, Rotar 21, Pavič, Sidiropoulos 2, Menih (L), Ramšak, Koren, Fužir 14. Trener: Zoran Kedačič.

Črnuče: Verdinek, Mihelčič 1, Mivšek 7, Novljan 4, Vilar 7, Gornik 10, Rojnik 14, Rutar, Sešek 6, Erpič 3, Slovnik (C) 12, Valenčič 3, Slobodnjak (L), Kumer (L). Trener: Jurij Žavbi.

Kot je razvidno iz rezultata, je bil potek tekme zelo tesen, žal se je končala v prid domačinov iz Šoštanja.

Nam je lahko predvsem žal za prvi niz, ki bi ga lahko z nekoliko uspešnejšim začetnim udarcem tudi dobili. Potem nam je zagodla še poškodba Martina Valenčiča v drugem nizu. Od daleč na ekranu je izgledalo grdo, pa smo si potem vseeno malo oddahnili, ko je preostanek tekme z obvito nogo vseeno dočakal na klopi.

Poškodba in prekinitev pri vodstvu naših s 17:11 sta Črnučane nedvomno pretresla, domači so nato dosegli kar 7 točk zapored, vendar so Črnučani strnili vrste. Na mesto sprejemalca je prišel Vilar, Rojnik pa se je preselil na položaj korektorja in naši so kljub temu šoku dobili drugi niz.

Tretji niz je bil odločilen, kajti za zmago v ligi so Šoštanjčani potrebovali dva osvojena niza. Domači so uspešnejše zaključevali napade (57%), naši pa malo manj (41%) in to je prevesilo tehtnico v korist domačih.

V nadaljevanju, ki ni bilo več tako pomembno, je trener Žavbi dal priložnost drugim igralcem, tako da so na igrišče stopili prav vsi. In tudi ta postava se je dobro izkazala ter z zavzeto igro osvojila četrti niz. Tudi v odločilnem nizu smo bili v končnici v dobrem položaju, a je za zmago zmanjkalo nekaj sreče.

V četrtfinalu se bomo torej srečali s predzadnjim iz 1A lige, to je ekipa iz Hoč, naš tradicionalni rival v prejšnjih sezonah. Motivacije nam nedvomno ne bo manjkalo. Vsekakor lahko fantom in vodstvu za dosedanji potek sezone čestitamo. Zlasti pa upajmo, da jo bo Martin odnesel brez hujših posledic in mu želimo čim hitrejše okrevanje!

Statistika je na strani OZS, posnetek pa je na Facebooku.

You may also like...