Črnučani zopet med elito slovenske odbojke

Prva članska ekipa OK Črnuče je sezono 2020/21 v skladu z zastavljenim ciljem zaključila tik pod vrhom 1B. lige. V napetih kvalifikacijah za 1A. ligo so bili sicer tesno, z 2:1, uspešnejši 1A. ligaši iz Hoč. Vendar pa so se v Hočah naknadno odločili, da bodo v naslednji sezoni nastopali v 1B. ligi, kar je Črnučanom omogočilo, da se vseeno uvrstijo v najvišji rang državnega tekmovanja v naslednji sezoni, kjer bodo nadaljevali z nespremenjenim strokovnim štabom pod vodstvom glavnega trenerja Jurija Žavbija in pomočnika Mihe Kiklja.

Črnučani bodo ohranili okostje letošnje ekipe, ki ga sestavljajo mladi domači igralci. V teku pa je tudi dogovor z ACH Volleyem (tako kot že večkrat v preteklih sezonah) za posojo dveh njihovih mladih igralcev, ki bosta tako v OK Črnuče dobila več prvoligaške minutaže za napredovanje v igri in uveljavitev v elitni konkurenci. Cilj tako okrepljene ekipe bo predvsem obstanek v 1A. ligi.

Trener Jurij Žavbi je ob tem povedal:

“Letos smo z ekipo, pretežno sestavljeno iz v domačem klubu vzgojenih igralcev, odigrali dobro sezono in bili v osmine finala končnice DP proti Hočam zelo blizu uvrstitvi v 1A. ligo. Zelo sem vesel, da bomo v naslednji sezoni po odpovedi Hoč vseeno dobili priložnost za igranje v najvišjem rangu ter tako domačim mladim igralcem omogočili kar najboljše pogoje za razvoj. V klubu se zavedamo, da je 1A. liga neprimerno kakovostnejša od 1B. lige, zato bomo temu primerno okrepili igralski kader in pripravljeni dočakali jesen in nastope v elitni konkurenci slovenske odbojke.”

OK Črnuče, 14. junij 2021

Obvestilo na spletni strani OZS: povezava

You may also like...