Pomembne tri točke so ostale v Črnučah

V pomembni tekmi 8. kroga so Črnučani gostili neposredne tekmece iz Kranja. Po boljšem začetku gostov so domači strnili vrste in se z zmago utrdili na 6. mestu prvenstvene lestvice.

Črnuče : HišaNaKolesih Triglav 3:1 (19:25, 25:10, 25:23, 25:20)

Črnuče: Mihelčič, Prevorčnik, Vilar 1, Gornik 7, Rojnik 9, Bošnjak 17, Sešek 11, Oman 5, Slovnik (C) 2, Jančič, Hodžić Šlejkovec, Mejal 8, Verdinek (L), Karadža Pevc (L). Trener: Jurij Žavbi

HišaNaKolesih Triglav: Ibrišimovič 6, Pušnik 3, Nanut 3, Tučen 10, Bregant (C) 2, Godnič 2, Snedec, Mali 6, Štembergar Zupan 13, Šikanič, Maček, Libnik (L). Trener: Sašo Rop

Triglavani, ki so nastopili brez poškodovanega libera Kumra, so v začetku kar nekoliko presenetili višje uvrščene Črnučane. Pri zaostanku 7:10 je domači trener Žavbi že moral poseči s timeoutom. Toda razlike niso uspeli zmanjšati kljub menjavam. Seška je na mestu korektorja zamenjal Jančič, na sprejemu pa Slovnika Rojnik. Domačim je preglavice delal predvsem napad, saj so Kranjčani uspešno zaustavljali svojega nekdanjega soigralca Bošnjaka in gladko osvojili prvi niz.

Po premoru pa je bila podoba na igrišču drugačna. Zmagovitemu začetnemu bloku Mejala sta sledila dva asa Rojnika in po vodstvu s 4:0 so Črnučani prednost uspešno povečevali. Gostujoči trener Rop je na sprejemu Malija zamenjal s Pušnikom, potem pa še organizatorja Šikaniča z Godničem ter nazadnje Nanuta s Snedcem. Nič ni pomagalo. Črnuče so v tem nizu Triglavu dopustile le 10 točk.

Tretji niz je bil najbolj izenačen. Ekipi sta bili poravnani še pri 11. točki, nakar so si Črnuče ustvarile minimalno prednost dveh točk. Njihov nalet je nato kranjski strateg prekinil s timeoutom. Odtlej so gostje ves čas lovili izenačenje, saj se Črnučanom ni uspelo odlepiti. Pri vodstvu 22:21 je Žavbi poskušal s predahom umiriti svoje fante, ki jim je potem le uspelo izkoristiti prvo set žogo in zaključiti s 25:23. Triglavani so v tem nizu predvsem pogrešali boljši sprejem.

V četrtem setu so Črnučani uspeli priti do začetnega vodstva 11:5, kar je nakazovalo, da so odločeni osvojiti vse tri točke. Niti eni niti drugi ekipi igra ni šla odlično od rok. Veliko sta grešili v napadu, a razlika treh do štirih točk se je ohranjala. Pri Kranjčanih sta bila dokaj razigrana Štembergar Zupan in Tučen, vendar to ni zadostovalo. Črnučani so tekmo gladko pripeljali do konca.

Več o tekmi: statistika OZS

 

You may also like...