Borbena igra je bila nagrajena z osvojenim nizom

Ljubljanski dvoboj 11. kroga so pričakovano dobili oranžni zmaji, a ne povsem gladko. V drugem nizu so Črnučani pokazali zobe.

1A.DOL – 11. krog 11. december 2021, dvorana Maksa Pečarja, gledalcev 200, sodnika Perčič Dejan in Kodelič Žiga

Črnuče : ACH Volley 1:3 (26:28, 25:19, 7:25, 12:25)

Črnuče: Mihelčič, Prevorčnik, Vilar, Gornik 5, Tepič 4, Rojnik 6, Bošnjak 15, Sešek 13, Oman 3, Slovnik (C), Jančič, Mejal 2, Verdinek (L), Karadža Pevc (L). Trener: Jurij Žavbi

ACH Volley: Pernuš, Šket 8, Rutar, Mašulović 8, Todorović 2, Peruničić, Okroglič 8, Kovačič (L), Gjorgiev 19, Pokeršnik 4, Videčnik 13, Kök 5. Trener: Mladen Kašić

Črnučani so tekmo začeli neustrašno in kar malo presenetili goste z dvema zaporednima asoma organizatorja igre Mejala. Prvo večje vodstvo pri 14:10 je prisililo trenerja gostov Kašića, da je sklical svoje moštvo k odmoru. Domači so presenetljivo vodstvo ohranjali še naprej in pri vodstvu s 24:20 imeli kar štiri zaključne žoge. Kot da bi se zbali zmage, so jim šle vse po zlu. Napaki na servisu so namreč sledili trije bloki (enkrat Mašulović, dvakrat Okroglič). Na začetnem udarcu je usodo Črnuč v prvem setu zapečatil prav nekdanji Črnučan bloker Rutar.

Nesrečna končnica prvega niza naših ni iztirila. Tudi v drugem so se pri 7:6 dokopali do minimalnega vodstva, ki ga do konca niso več izpustili iz rok. Z dvema asoma se je izkazal Gornik, s štirimi točkami iz napadov pa Rojnik. Glede na pokazano v dotedanji igri je bilo veselje ob osvojenem nizu domačih povsem zasluženo.

No, potem pa je ACH Volley vendarle vzel stvari v svoje roke. Po silovitem začetku gostov in ko je bilo njihovo vodstvo že nedosegljivo, je domači trener Žavbi dal priložnost igralcem s klopi. Vstopili so Verdinek, Mihelčič, Jančič in Prevorčnik, ki so lahko dobili občutek, kako je, ko ti nasproti stojijo državni reprezentanti Šket, Kovačič, Videčnik, nezaustavljiv pa je bil tudi korektor Gjorgiev.

V zadnjem nizu se je najmočnejša postava Črnučanov sprva še nekako upirala gostom, toda ti se v svojem zaletu niso več dali motiti in so niz rutinirano osvojili z veliko prednostjo.

Pri ACH Volleyju sta bila najučinkovitejša Gjorgiev in Videčnik, pri Črnučah pa Bošnjak in Sešek.

Vsekakor velja Črnučanom čestitati za srčno igro in (zgodovinski!) osvojeni prvi niz proti serijskim državnim prvakom, ki letos sploh še niso izgubili uradne tekme!

V odmorih med seti so se gledalcem z mimohodom na igrišču predstavili igralci mlajših selekcij Črnuč od male odbojke, starejših dečkov do kadetov in mladincev, ki ravno tako zelo uspešno nastopajo v svojih kategorijah.

Statistika tekme je na voljo na strani OZS.

Fotografije: David Kozamernik

You may also like...